A PALE HORSE NAMED DEATH: “Uncovered”

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση του παρόντος άρθρου, σας προτείνω να πάτε αρκετούς μήνες πίσω για να διαβάσετε για το πιο πρόσφατο ολοκληρωμένο album των Αμερικανών A Pale Horse Named Death.

Το “When The World Becomes Undone” (ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΔΩ) έγινε άμεσα ένα αγαπημένο μου album και η ευκαιρία να μιλήσω με τον ηγέτη τους Sal Abruscato (ex-Type O Negative, ex-Life Of Agony) δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη (link). 

Οκτώβριος ήρθε και οι A Pale Horse Named Death αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα EP με 3 tracks, αλλά ουσιαστικά δυο τραγούδια-διασκευές. 

Το πρώτο είναι το “One”, επιτυχία των ‘60s από τους Three Dog Night, του οποίου το αρχικό συναίσθημα κρατάνε οι APHND, αλλά με τη βαρύτητα του ήχου τους, ενισχύουν το μελοδραματικό τους ύφος. Το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ μακρυά από το αρχικό τραγούδι και δεν κρύβω πως μου θύμισε παρόμοιες προσπάθειες των Ghost (οι οποίοι βέβαια πετυχαίνουν καλύτερα το στόχο της έννοιας “διασκευή”).

Το δεύτερο είναι το “Prayers for Rain” των The Cure, το οποίο παρουσιάζεται ανεβασμένο σε ένταση και αρκετά αλλαγμένο σε σχέση με αυτό που είχε κάποτε παρουσιάσει η παρέα του Robert Smith, ενώ υπάρχει και μια radio edit εκδοχή της διασκευής αυτής.

Η παραγωγή είναι καλή, το εξώφυλλο στο γνωστό ύφος της μπάντας, αλλά αν δεν είσαι διασκευάκιας ή συλλέκτης των κυκλοφοριών των APHND, δεν νομίζω το “Uncovered” να κάνει τη διαφορά στα ράφια σου!

568

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.