YELLOW DEVIL SAUCE: “Right Under Your Nose”

Τους είδαμε σε ηλεκτρικό live (link), τους είδαμε ακουστικά (link) και από ότι φαίνεται θα τους καμαρώσουμε και πάλι, αφού όταν αυτό το δισκάκι επίσημα κυκλοφορήσει κάπου θα μας το παρουσιάσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν είναι stoner! Τουλάχιστον, όχι με την έννοια που επικρατεί σήμερα (έχει μούσια, οπότε…).

Οι Yellow Devil Sauce είναι συνεχιστές του κινήματος grunge/alternative metal και με την Maynard-ική εξαιρετική χροιά του Alex είναι ένα από τα λίγα σχήματα στη χώρα μας που το πετυχαίνουν.

Θα ακούσετε ψήγματα Tool, μπλεγμένα με πολλές Alice In Chains αναφορές στην κιθάρα και κάπου κάπου τα πράγματα γίνονται τόσο συναισθηματικά που θυμίζουν παλιούς Deftones.

Από την αρχή και το “Greed” φαίνεται πως το πρόσεξαν το πράγμα και αν δεν το περάσεις από κόσκινο (τίποτα δεν είναι τέλειο, αν θες να το κατηγορήσεις), είναι τόσο καλοστημένο που σε κερδίζει.

Όμορφα κομμάτια σαν το “Fate” και το “Priest” αποδεικνύουν πως ξέρουν την τέχνη του songwriting και δε φοβούνται να μπουν και λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο σε πιο metal χωράφια.

Είναι βαρύ, σε γενικές γραμμές γρήγορο, κατάλληλο για headbanging και έχει και καλή παραγωγή.

Τα φωνητικά αναδεικνύονται ιδανικά, αλλά χωρίς τα όμορφα ρυθμικά σημεία δε θα είχαν νόημα. Αυτοί οι τύποι όσο πάει δένουν και καλύτερα και μας κάνουν να μιλάμε περισσότερο για αυτούς.

Άξιος διάδοχος του “Early Dinner At Dr.Chakravartis” και ένα ακόμα διαμάντι στην πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά της εγχώριας μουσικής.

Υ.Γ. Και μου αρέσουν και οι Godsmack αναφορές στην κομματάρα “Loose Ends”. Αγκαλιάστε το με στοργή!

500

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.