VAULT OF ACANTHUS: “An Acanthus Tale” EP

Oι VOA είναι μια 5μελής μπάντα από το Αίγιο που επιδίδεται σε συμφωνικό prog metal.

Όταν διάβαζα κάπου για ένα γκρουπ να το χαρακτηρίζουν “ελπιδοφόρο” πάντα έφερνα στο μυαλό μου άγουρα φρούτα, αυτή εδώ όμως δεν είναι η περίπτωση. Οι VOA ακούγονται αρκετά ώριμοι από το πρώτο κιόλας αυτό ep τους που περιέχει 4 κομμάτια, με το ομότιτλο ειδικά να μου έχει γίνει εμμονή το τελευταίο διάστημα που ήρθα σε επαφή με το υλικό.

Η Αγγελική Αντωνιάδη που τραγουδά έχει δώσει ένα ιδιαίτερο χρώμα στα τραγούδια, των οποίων το ύφος στα δικά μου αυτιά ακούγεται σαν ένας συγκερασμός από τον ήχο των Nightwish, En Garde, Mike Oldfield και Within Temptation. To κομμάτι που ανοίγει το ep φέρει τον τίτλο “From Now On” και είναι εκείνο που θυμίζει περισσότερο Nightwish από όλα, ποτισμένο όμως σε μια πιο βαθιά μελαγχολία. Το “Miserable Battle” που ακολουθεί, ξεκινάει με ένα χαρακτηριστικό riff και chorus στα πλήκτρα για να εξελιχθεί σε ένα αρκετά γρήγορο, για τα δικά τους δεδομένα, κομμάτι με όμορφες εναλλαγές στις μελωδίες μεταξύ πλήκτρων και κιθάρας.

Για το ομότιτλο τα είπαμε και στην αρχή, είναι το highlight της δουλειάς για το οποίο μάλιστα υπάρχει και επίσημο βίντεο κλιπ από την μπάντα. Μια απέριττη μελωδία ξεκινάει στο πιάνο, νιώθεις μια γλυκιά μελαγχολία να σε κατακλύζει και να σε στοιχειώνει καθώς χτίζεται το κομμάτι, ενώ και οι στίχοι της Κατερίνας Παλαιολόγου (πρώην φωνητικά) δένουν άψογα. Το τραγούδι συμπληρώνει ένα όμορφο κιθαριστικό σόλο από τον Γιάννη Σημαιόπουλο, ο οποίος τραγουδά και κάποια λίγα δεύτερα φωνητικά. Το ep τελειώνει με το “The Others Are Gone”, ένα κομμάτι που μετά την μέση αφήνει να γίνουν εμφανείς οι AOR χάρες του Σημαιόπουλου.

Το line up συμπληρώνουν οι Γιώργος Γεωργουσόπουλος (πλήκτρα), Κώστας Σταθόπουλος (Μπάσο) και Θανάσης Κόκκαλης (τύμπανα). Η παραγωγή και διάθεση του “An Acanthus Tale” έχει γίνει ανεξάρτητα από την μπάντα και μπορείτε να έρθετε απευθείας σε επαφή μαζί τους για να το προμηθευτείτε.

A red dragon adores the sea
The perfect purple color…

550