JOURNEY: "Live In Manilla"

Οι Αμερικανοί AOR θρύλοι Journey ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά με το νέο τους διπλό DVD “Live In Manilla” και όπως μπορείτε εύλογα να συμπεράνετε και από τον τίτλο.

Η συναυλία των Journey βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους της “Revelation Tour” στις 14 Μαρτίου 2009 στις Φιλιππίνες, την πατρίδα του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Arnel Pineda σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή στα πάτρια εδάφη μετά από την “απρόσμενη” ένταξή του στις τάξεις του συγκροτήματος από τον κιθαρίστα Neal Schon και το ταξίδι στο όνειρο.

Πέρα από το γεγονός της εντοπιότητας του Pineda, το κοινό των Φιλιππίνων δείχνει να είναι αρκετά εξοικειωμένο με την μουσική των Journey και αυτό αποτυπώνεται έντονα στις αντιδράσεις τους, τραγουδώντας κάθε στίχο των κομματιών των Journey ανεβάζοντας έτσι και την απόδοση της μπάντας στα ύψη. Το setlist “χορταστικότατο” με τις σημαντικότερες επιτυχίες του συγκροτήματος να βρίσκονται εδώ, όπως το “Stone In Love”, “Open Arms”, “Faithfully”, “Lovin’, Touchin, Squeezing”, “Wheel In The Sky”, το “When You Love A Woman”, το θεϊκό “Ask The Lonely” και φυσικά οι ύμνοι “Don’t Stop Believin’” και “Separate Ways” όπου γίνεται και ο ανάλογος χαμός. Σε γενικές γραμμές ακούγονται κομμάτια από όλες σχεδόν τις περιόδους του συγκροτήματος αλλά και τα “Never Walk Away”, “After All These Years”, “Where Did I Lose Your Love”, “Wildest Dream”, “What I Needed”, “Change For The Better” από την τελευταία τους δουλειά, το πλατινένιο πλέον “Revelation”, κομμάτια που ήδη θεωρούνται κλασσικά μεταξύ άλλων. Έκπληξη αποτελούν τα “Keep On Runnin’”, “Still They Ride” και “Mother, Father” όπου τα lead φωνητικά αναλαμβάνει ο ντράμερ Deen Castronovo, ο οποίος και εκεί αποδεικνύεται αλάνθαστος. Βέβαια, οι ερμηνείες του Arnel Pineda σίγουρα δεν θα συγκινήσουν ιδιαίτερα τους αμετανόητους οπαδούς του αξεπέραστου Steve Perry, αφού έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένας ακόμα κλώνος του, όμως ο 41χρονος Φιλιππινέζος δείχνει να μην πτοείται, και με το ερμηνευτικό του πάθος, απογειώνει τις συνθέσεις του συγκροτήματος, οι οποίοι αναγνωρίζουν την αξία του και φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία παρέα με τον μικρόσωμο frontman τους.

Για την οπτικοποίηση αυτού του DVD χρησιμοποιήθηκαν ειδικές 4Κ κάμερες High Definition οι οποίες ενσωματώνουν την νέα τεχνολογία RED και όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Κρυστάλλινη εικόνα σε συνδυασμό με τον 5.1 Surround ήχο καθιστούν την αγορά του συγκεκριμένου DVD απολύτως επιτακτική. Το layout είναι επίσης αρκετά προσεγμένο και το κλασσικό σκαθαράκι-σήμα κατατεθέν της μπάντας να δεσπόζει παντού. Πωλείται κυρίως μέσω του γνωστού πολυκαταστήματος Wallmart αλλά με λίγο ψάξιμο μπορείτε να το βρείτε και σαν import μέσω των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών δισκοπωλείων και πολυκαταστημάτων που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Άρης Αβραμίδης

311