PLANET OF ZEUS

Εν αναμονή του νεόυ τους album και ενόψει της headlining εμφάνισης τους στο Chania Rock Festival, το Rockway.gr επικοινώνησε με το frontman των Planet of Zeus, Μπάμπη, για μια σύνοτμη συζήτηση.

Καλησπέρα, Μπάμπη! Νέος δίσκος στα σκαριά. Όσοι βρέθηκαν στις τελευταίες σας συναυλίες άκουσαν και 2 νέα κομμάτια. Πότε το περιμένουμε να έρθει στα χέρια μας και πως θα ακούγεται σε σχέση με το “Macho Libre”;
Το νέο album ελπίζουμε να είναι έτοιμο το γρηγορότερο δυνατό. Το πως θα ακούγεται είναι κάτι που ούτε εμείς ξέρουμε ακριβώς ακόμα μιας και μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει διαφορά και την τελευταία στιγμή. Σίγουρα θα έχει τα κύρια χαρακτηριστικά των Planet, δηλαδή grooves που κουνάνε και heavy αισθητική.

Σκέφτεστε να αναζητήσετε φωλιά σε κάποιο διεθνές label;
Το από ποιά εταιρία θα κυκλοφορήσει ο δίσκος είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είναι κάποιοι άνθρωποι που θα πιστεύουν στη μουσική των Planet και στη μουσική γενικότερα! Το να υπογράψουμε σε μια εταιρία του εξωτερικού μόνο και μόνο για να είμαστε στο roster της χωρίς να μας προσφέρει κάτι ιδιαίτερο είναι το λιγότερο χαζό και ματαιόδοξο.

Πως σου φάνηκε ο επαναπατρισμός μετά από την ευρωπαϊκή περιοδεία; Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή που έζησες έξω;
Η περιοδεία ήταν ακριβώς όπως την φανταζόμασταν. Πολύ κούραση, τρέξιμο και άγχος. Όλη η κούραση εξαφανίζεται όταν βλέπεις τον κόσμο από κάτω να γουστάρει. Εκείνες τις στιγμές λες “μακάρι να είχα άλλα 26 live σερί”! Αυτές είναι οι πιο ευχάριστες στιγμές. Ευτυχώς μαζί μας είναι ο καλύτερος άνθρωπος που θα μπορούσες να έχεις σε μια περιοδεία, ο Beoll, και ο καλύτερος ηχολήπτης που έχω δει ποτέ, ο Alex, και τουλάχιστον δεν έχεις να αγχώνεσαι για τα πάντα! Άσχημες στιγμές δεν υπήρξαν. Τουλάχιστον τίποτα που να μπορούσε να χαλάσει τη ζαχαρένια μας! Άρα η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν όταν γυρνούσαμε πισω στα σπίτια μας…

Τι εντυπώσεις σας άφησε η συνύπαρξη με τους Clutch;
Το live με τους Clutch είναι κάτι που τα θέλαμε όλοι μας χρόνια και ήταν ακριβώς όπως το φανταζόμασταν. Ένα μεγάλο party! Το να βλέπεις μια απο τις αγαπημένες σου μπάντες να το ροκάρει στα ίσα σε απόσταση αναπνοής από το πλάι της σκηνής είναι γαμάτο… Να σε βλέπει όμως μια απο τις αγαπημένες σου μπάντες από το πλάι της σκήνης είναι οτι πιο γαμηστερό!!! Όταν γύρισα το κεφάλι μου την ώρα που παίζαμε και είδα αυτό το πράγμα ήταν απο τις πιο όμορφες συναυλιακές στιγμές της ζωής μου προσωπικά.

Chania Rock Festival σε λίγες μέρες. Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το μέλλον των εγχώριων festivals;
Τα “μικρότερα” festivals και γενικότερα οι μικρότερες παραγωγές γενικότερα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο κόσμο. Αυτό πιστεύω οτι κάτι έχει να πει. Ο κόσμος εκτιμάει αυτές τις προσπάθειες. Το Chania Rock Festival βέβαια είναι ένα festival που έχει γίνει πλέον θεσμός και για να συνεχίζει να γίνεται χρειάζεται την υποστήριξη του κόσμου. Ελπίζουμε η οργάνωση να είναι όσο καλή ήταν και και τις προηγούμενες χρονιές και ο κόσμος να είναι το ίδιο τρελός όπως πάντα!

Θα παίξετε πάνω από συγκρότημα του εξωτερικού (Crucified Barbara), πράγμα που δείχνει την όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα σας στην Ελλάδα. Είναι τελικά ο stoner ήχος, μόδα;
Αυτό το θέμα με τις μόδες έχει γίνει λίγο καραμέλα. Το death metal απο τη Florida κάποτε ήταν στη μόδα… επίσης το death metal απο τη Florida μας έδωσε τους Obituary… Ο Jeff Waters των Annihilator έχει δηλώσει οτι στις χρυσές εποχές τους, έβγαλε από τη μπάντα αμάξια και ακίνητα… Επίσης μας έδωσε έναν απο τους μεγαλύτερους δίσκους στο heavy metal… Οι Beatles, ο Jimmi Hendrix και ο Elvis ήταν στη μόδα επίσης, αλλά άλλαξαν την πορεία της μουσικής… Δε μου καίγεται καρφί για τη μόδα όσο γράφονται ωραίες μουσικές. Επίσης, ωραία μπάντα οι δεσποινίδες!

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τους Planet of Zeus;
Καινούργιος δίσκος και Ελληνική- Ευρωπαϊκή περιοδεία…Ίσως αγοράσουμε και κάποια ποδοσφαιρική ομάδα (γέλια)…

Στείλε ένα χαιρετισμό ή κάποια μαντινάδα στους σύντεκνους που σας περιμένουν!
Παιδιά όλες τις φορές που κατεβήκαμε για να παίξουμε για σας κάτω πάθαμε την πλάκα της ζωής μας! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Παίρνετε κεφάλια και ελπίζουμε να είστε έτσι για ακόμα μια φορά… Εμείς έχουμε ετοιμαστεί για πολύ μεγάλο party!

221

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.