DRUNK MOTHERFUCKERS: “…And alcohol for All”

Αν ερχόταν κάποιος αλλοδαπός σε καταγωγή και μου ζήταγε να περιγράψω με τρεις λέξεις την εγχώρια heavy rock σκηνή, θα απαντούσα “Kyuss, Down, Clutch”. Έχοντας στο νου αυτούς τους τρεις, αρκετοί συμπατριώτες μας ξεκίνησαν να παίζουν μουσική δημιουργώντας μία άρτια μουσική σκηνή.

Κομμάτι αυτής είναι και οι Αθηναίοι Drunk Motherfuckers.

Είναι ευτυχώς εύκολο για μένα να γράψω δύο κουβέντες για αυτά τα παιδιά, μιας που τους έχω δει ζωντανά και αποπειράθηκα να τους απαθανατίσω και φωτογραφικά στο άνοιγμα της συναυλίας των Horisont.

Εκείνοι βέβαια, έχουν αφήσει τα χνάρια τους στην ελληνική έρημο, παίζοντας ακατάπαυστα και θα φτάσουν μέχρι και στα Πλατάνια της Βεργίνας και το 3ήμερο Φεστιβάλ Ελευθερίας.

Εδώ λοιπόν, οι Drunk Motherfuckers έρχονται δισκογραφικά γράφοντας μια ωδή για το αλκοόλ, με τίτλο “…And Alcohol for All”. Ξεκινώντας με το “3D (DrunkDayDrama)” φαίνεται πως ο frontman Father W αγαπάει το desert rock και είναι σχολής Garcia και το αποτύπωμα που αφήνουν οι Kyuss στην όλη μουσική τους διαδρομή φαίνεται έντονα στο ξεκίνημα του “Drunk And Wasted”.

Με έντονο το αίσθημα της καβλάντας στιχουργικά και με αλητεία να ρέει άφθονη στις κιθάρες και το μπάσο να αντιπαλεύεται με χτυπήματα βαριά στο stoner αμόνι και με τύμπανα να κρατάνε ρυθμούς ξέφρενους και με διάρκεια respect, να φτάνει τα 48 λεπτά, οι Drunk Motherfuckers αξίζουν τα λεφτά τους.

Με κομμάτια που σε ξεσηκώνουν, σαν το “You Want Me Dead” και το “Drunk And Wasted”, οι Drunk Motherfuckers ήρθαν για να μείνουν. Στήριξε τους και δε θα χάσεις.

548

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.