ADEPT: “Silence the World”

Όταν το μελωδικό death metal όπως το δίδαξαν οι In Flames συναντά hardcore ρυθμούς και καθαρά αντρικά φωνητικά, επιθετικής χροιάς, τότε γεννιέται μία μουσική κατηγορία που οι ειδήμονες ονομάτισαν screamo.

Πες το έτσι ή πες το melodic hardcore, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στις μικρές ηλικίες ειδικά στις Η.Π.Α. με συγκροτήματα όπως οι August Burns Red και στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους Bring me the Horizon.

Σε αυτά τα μονοπάτια βαδίζουν και οι Σουηδοί Adept με το τρίτο τους album “Silence The World”. Αν σου αρέσει αυτός ο ήχος, διάβαινε, αν όχι ξέχνα το. Διάβασε καμιά αθλητική εφημερίδα να δεις αν τραυματίστηκε ο Μέσσι.

Έχοντας έναν πολύ καλό τραγουδιστή τις τάξεις τους (Robert Ljung), οι Adept επιτίθενται για τρίτη φορά με τις διπλές μπότες και την punk rock ταχύτητα τους, περνώντας μέσα από breakdowns και λίγο post rock κιθάρες να πλέουν στον αιθέρα (όπως στο “Secrets”), τραγούδια χτύπημα (“The Ocean Grave”) και ένας ήχος που βασίζεται πολύ περισσότερο στη μελωδία παρά στο θυμό και με μεγάλη γκάμα φωνητικών, δίνουν στο κοινό του metalcore ένα ακόμα όμορφο δισκάκι.

Δε θα βρείτε κάτι που θα σας συνταράξει την ψυχή στο “Silence The World”, όμως ξέρουν πως πρέπει να βαδίσουν για να κερδίσουν το σεβασμό του ιδιώματος.

Ευχάριστα 40 λεπτά με συγκεκριμένο και καθαρό προσανατολισμό, που κινείται μεταξύ “κακίας” και συναισθηματισμού. Οι στραβοκαπελάκηδες τσεκάρετε, οι υπόλοιποι δεν ξέρω αν χρειάζεται!

561

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.