42 DECIBEL: “Hard Rock ‘n Roll”

Τι φάση; Νεκρανάσταση και έτσι;

Αυτός ο τύπος προσπαθεί να μοιάσει τόσο του Bon Scott που σχεδόν νομίζω πως ακούω τίποτα ξεχασμένες ηχογραφήσεις των AC/DC από εκείνη την εποχή. Με την πρώτη κιόλας νότα, καταλαβαίνεις ότι οι 42 Decibel είναι κολλημένοι, όσο δεν πάει, με τους Αυστραλούς και δεν το κρύβουν ιδιαίτερα.

Κινούνται στα ίδια ακριβώς μουσικά μονοπάτια και δεν διαφοροποιούνται καθόλου, αν εξαιρέσεις το guitar sliding (π.χ. στο “The Real Deal”) που δίνει μια blues αίσθηση στον ακροατή.

Οπότε αν είσαι τύπος με κοντά παντελονάκια που ακούς από όταν ξυπνάς μέχρι που θα κοιμηθείς το “ΤΝΤ”, τότε τσέκαρε τους. Αλλιώς, δε νομίζω να σου προσφέρουν και τίποτα το φοβερό. Οι Αργεντίνοι είναι καλοί μουσικοί, αλλά ο τύπος που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, που τραγουδάει είναι εκνευριστικά μιμητικός.

Τραγούδια σαν το “Take me” και το “Rocker Soul” έχουν την ικανότητα να σου κρατήσουν καλή παρέα, αλλά είναι κομμάτια που γρήγορα θα ξεχαστούν.

Στα συν το εξώφυλλο που θυμίζει έντονα το “Long Live Rock ‘n’ Roll” των Rainbow!

466

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.