GOLDEN RESSURETION: “One Voice For The Kingdom”

Η ιστορία των Golden Ressurection ξεκινάει το 2008 όταν ο Christian Liljegren (Narnia, Divinefire και Audiovision) μαζί με τον Tommy ReinXeed αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό στον χώρο του νεοκλασικού heavy metal.

Το ντεμπούτο τους με τίτλο “Glory To My King” πήγε αρκετά καλά και ηχητικά θύμιζε πάρα πολύ τα πρώτα άλμπουμ των Narnia! Ιδιαίτερη επιτυχία σε πωλήσεις σημειώθηκε στην Ιαπωνία (που αλλού;;) και έτσι το group μπήκε στο roster της King Records. Η μπάντα άρχισε να παίρνει τα πάνω της με τις καλές κριτικές και συγχρόνως τα video της στο YouTube σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Το δεύτερο άλμπουμ των Golden Ressurection, “Man With A Mission”, κυκλοφόρησε τον επόμενο χρόνο και ήταν σαφής η στροφή της μπάντας σε έναν πιο μελωδικό και ορχηστρικό ήχο χωρίς όμως να χάνει τα βασικά στοιχεία του ντεμπούτο τους. Τον Μάρτιο του 2011 το συγκρότημα συμμετείχε στο “Pray For Japan” άλμπουμ συνεισφέροντας έτσι και αυτοί με τον τρόπο τους στα θύματα από τον μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία! Ακολούθησαν κάποιες αλλαγές στο line-up, της μπάντας χωρίς όμως αυτό να σταθεί εμπόδιο στο να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις γα το επερχόμενο άλμπουμ, και έτσι φτάνουμε στο σήμερα και στην νέα τους δουλειά.

Στο νέο τους πόνημα οι Golden Ressurection έρχονται λίγο πιο “επιθετικοί” σε σχέση με τα προηγούμενα δύο άλμπουμ τους. Τα νέο-κλασσικά στοιχεία και οι επιρροές τους από μπάντες όπως Helloween, Masterplan και Malmsteen είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς με ιδιαίτερη έμφαση στις μελωδίες και στα ταχύτατα solo! Τα φωνητικά είναι καθαρά και επικά χωρίς να κουράζουν ούτε στιγμή. Οι συνθέσεις τους είναι δεμένες, οι ενορχηστρώσεις άρτιες και η μπάντα σε κάποια σημεία δίνει ρέστα!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του νέου άλμπουμ είναι και η δυνατή παραγωγή και υπεύθυνος για αυτό είναι ο Ronny Milianowicz ο οποίος έχει δουλέψει με κορυφαίες μπάντες όπως οι Yngwie Malmsteen, Pretty Maids, Stryper, Rainbow, Helloween, Stratovarius, και Masterplan.

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη από κάθε οπαδό του σύγχρονου νέο-κλασσικού heavy ήχου!

483