WHO DOES: “Dolphins In the Sky”

Χαίρομαι πολύ να βλέπω ανθρώπους στη χώρα μας να βγαίνουν λίγο εκτός των συνηθισμένων, ακόμα και αν αυτό, γνωρίζοντας το εκ των προτέρων και οι ίδιοι, μόνο να αποτύχει μπορεί εμπορικά. Όχι γιατί δεν αξίζει μουσικά ή καλλιτεχνικά, απλά επειδή τέτοιες προσπάθειες δεν έχουν την αντίστοιχη αγορά στην Ελλάδα.

Όντας γνώριμος ήδη με το έργο του και έχοντας ήδη δώσει τα συγχαρητήρια μου, αφού γνώρισα και προσωπικά το Βασίλη Χούντα, θεώρησα ηθικά σωστό από μέρους μου, να γράψω μια κριτική για την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Έχοντας βαφτίσει το solo project του, Who Does, όνομα ομόηχο του αληθινού του επωνύμου, συνθέτει και εκτελεί το “Dolphins In the Sky”. Αυτό που ακούγεται είναι κάτι μεταξύ post-rock και μουσικής για soundtrack, αυστηρά ορχηστρικής με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Έχοντας την κιθάρα του οδηγό περνάει τους ήχους της μέσα από διάφορα gadgets και παρέα με samples, δημιουργεί ωκεανογραφική μουσική, κατάλληλη να ντύσει κάποιο ντοκιμαντέρ για το βυθό της θάλασσας.

Οι εικόνες που δημιουργεί η μουσική του Βασίλη είναι τόσο χαλαρωτικές, που ακόμα και τσιτωμένος να είσαι θα σε ηρεμήσουν. Πρόσφατα, μάλιστα έκανε δημόσια εμφάνιση στο φεστιβάλ Εναλλακτικής μουσικής στη Σκάλα Αταλάντης στη Φθιώτιδα και από ότι ενημερώθηκα η μουσική του χρησιμοποιήθηκε ως χαλί σε ένα video παρουσίασης mandala dance (link).

Μπορείτε να ζήσετε και εσείς την εμπειρία της μουσικής του ακούγοντας τα κομμάτια του δίσκου στο Soundcloud ή στο YouTube.

Εύχομαι σύντομα να έχει συμβόλαιο με εταιρία που θα τον βοηθήσει να δημιουργήσει σλυντομα και δεύτερη δουλειά.

471

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.