STEEL PANTHER: “Lower the Bar”

Τα τρολ από την Καλιφόρνια επανέρχονται με το πέμπτο τους full length και προσφέρουν μια ακόμη δουλειά επιτηδευμένα βουτηγμένη στο 80’s glam metal.

Άπαξ και γνωρίζεις ήδη τι εστί Steel Panther, ξέρεις a priori τι σε περιμένει στο “Lower the Bar”. Pure rock fun! Σε περίπτωση όμως που σου διαφεύγει το ποιόν του κουαρτέτου από το Los Angeles, το μόνο που χρειάζεται να μάθεις είναι πως πρόκειται για ένα σχήμα το οποίο επιδίδεται σε hard και sleazy ηχητικά σενάρια, έχοντας υιοθετήσει το στιλ και το attitude των μεγάλων συγκροτημάτων της δεκαετίας του 1980 και τρολάρουν με ανέλπιστα καλές δουλειές την glam σκηνή.

Εν ολίγοις, υπηρετούν και συνάμα χρησιμοποιούν όλα τα κλισέ του εν λόγω ιδιώματος, κερδίζοντας τεράστια αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως, χαροποιώντας τους λάτρεις του ήχου παράλληλα με όσους το αντιμετωπίζουν ως ένοχη απόλαυση.

Το “Lower the Bar” δε διαφέρει ιδιαίτερα από τις προηγούμενες δουλειές της μπάντας, ενώ για μια ακόμη φορά παρατηρείται πως οι Steel Panther επικεντρώνονται λιγότερο στο κωμικό στοιχείο τους, δίνοντας περισσότερο βάρος στις συνθέσεις καθαυτές, κάτι που ομολογουμένως χρειαζόταν, μιας και σαν σύνολο, έχουν τη μουσική κατάρτιση για κάτι παραπάνω από απλή πλακίτσα. Για αυτό εξ αρχής δεν πέρασαν απαρατήρητοι άλλωστε.

Αν πρέπει να καταλογίσω κάτι στο album, είναι η αδυναμία μερικών συνθέσεων, κυρίως από τη μέση και μετά, δημιουργώντας μια εν μέρει ανισότητα στη γενική εικόνα. Βέβαια, σε μια τέτοιου είδους κυκλοφορία, αυτό είναι μικρής σημασίας, μιας κι ουδέποτε το σχήμα προσπάθησε να βγάλει κάτι σοβαροφανές και διαχρονικό, μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με αυτό που πρεσβεύουν οι ίδιοι. Το κλου της μπάντας πάντα ήταν το ότι εστιάζει στην καλοπέραση και τα easy listening κομμάτια, ακολουθώντας πιστά το τρίπτυχο “sex, drugs & rock n’ roll”.

Από τις πρώτες κιόλας ακροάσεις, ξεχωρίζουν τα “Anything Goes”, “Poontang Boomerang”, “Wrong Side of the Tracks”, “I Got What You Want” και “Walk of Shame”, ενώ δεν περνάει απαρατήρητη κι η διασκευή στο “She’s Tight” των Cheap Trick (με τη συμμετοχή του Robin Zander).

Εν κατακλείδι, το “Lower the Bar” είναι μια ακόμη τιμιότατη glam κυκλοφορία από τους Steel Panther, η οποία θα συντροφεύσει ευχάριστα την μπιρίτσα σου και θα σε ταξιδεύσει 30 χρόνια πριν, δίχως να χρειάζεται να ψάχνεις για κολάν και μάσκαρα, μιας και φορούν ήδη εκείνοι. 

541

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.