REBELLIOUS SPIRIT: “Gamble Shot”

“Hey hey, my my, Rock n Roll can never die”, και θα συμφωνήσω πως το Rock καλά κρατεί και από τη νέα γενιά μουσικών.

Σε αυτό το σημείο σκάνε οι Γερμανοί Rebellious Spirit με το πρώτο τους album, “Gamble Shot”, για να το επιβεβαιώσουν. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με Hard Rock βεβαίως βεβαίως, με ολίγον τι Sleaze επιρροές και να πούμε “Glam” μια λέξη/ ιδιότητα που όσο πάει, χωνεύεται ξανά ευκολότερα. Αλλά για σας του Lastfm που το Similar Artists έχει γίνει τικ, ας πούμε πως παραπέμπουν πιο πολύ σε Ratt, Poison, H.E.AT, και τέτοια πράγματα.

Τους πολύ βασικούς του είδους δηλαδή… Το εκνευριστικότατο όμως, wannabe Motley που πολυφορέθηκε και στους μίσους έκαψε τα μαλλιά πάνω στις απόπειρες μιμήσεως του όλου style και στους άλλους μισούς τα μάτια βλέποντας αυτές τις απόπειρες, προς τιμή τους, δεν τους το αναγνωρίζεις πολύ, μιας που δείχνουν να ακολουθούν κάπως πιο original δρόμο.

Το album ωστόσο, αφήνοντας στην άκρη πως είναι πρώτη προσπάθεια, αριστούργημα δεν το λες. Οι προοπτικές είναι καλές όμως, λαμβάνοντας υπόψιν πως έχει μια ισορροπία καθώς ναι μεν μέσα στα 10 αυτά τραγούδια του “Gamble Shot” δεν υπάρχει το κάτι εξαιρετικό, αλλά δεν υπάρχει και κάτι που να μην ακούγεται. Και τώρα, συνυπολογίζοντάς πως είναι και πρώτη προσπάθεια, δεν είναι κακή αρχή, απλά απείρως χλιαρή. Έχουν ίσως τα φόντα να ακολουθήσουν μια καλή σειρά μεταγενέστερα, τα μέχρι τώρα όμως, τα έχουμε ψιλό-ξανακούσει και τα χουμε ψιλό-ξαναδεί. Καλό τους ξεκίνημα όπως και να χει.

Να κάνω Bookmark; Καλύτερα σε κάτι άλλο,αλλά μια ματιά να πέσει στα τραγούδια,ακούγονται ευχάριστα.

Να αγοράσω το cd; Συνίσταται μόνο σε κείνους που αρέσκονται στο να στηρίζουν νεοεμφανιζόμενα σχήματα (εεεε, απευθύνομαι και στους πέντε σας, έχουμε και ελληνική, καθόλου κακή, σκηνή (και σε άλλα είδη) που θέλει support- just sayin…). Όπως είπαμε: καλές προοπτικές, όχι εξαιρετικό album, εξελισσόμενη μπάντα.
Καλές ακροάσεις, amigos!

491