CHAOSWEAVER: “Enter the Realm of the Doppelgänger”

Ξεκινώντας με δύο λεπτά αφαιρετικής μελωδίας από πιάνο, ανορθόδοξα συνεχίζεις με extreme metal “βογκητά”. Το “Enter the Realm of the Doppelgänger” αναδεικνύει τους Chaosweaver ως ένα έξυπνο black σχήμα που παίζει αρκετά με την ίδια του τη μουσική.

Όχι τόσο extreme για extreme black metal μπάντα, στο “Enter…” οι Chaosweaver δημιουργούν γρήγορα, “cinematic” όπως οι ίδιοι δηλώνουν, κομμάτια που δύσκολα δείχνουν τον (ή τους) εαυτό τους από την πρώτη ακρόαση.

Η μεγάλη διάρκεια των περισσότερων αφήνει περιθώρια αλλαγής πορείας για παραπάνω από μια φορά, αλλάζοντας έτσι διαθέσεις και περιβάλλοντα ίσως, φτάνοντας τελικά σε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος σαν ολοκλήρωση μιας ιστορίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο με σχετική επιβλητικότητα κερδίζουν τα φωνητικά με τα synths καταλυτικούς βοηθούς. Ο εντυπωσιασμός φαίνεται πως είναι ο στόχος του συγκροτήματος, όχι απαραίτητα βγάζοντας κάτι ουσιαστικά νέο αλλά εκμεταλλευόμενο τις επιρροές του για ένα καλό αποτέλεσμα που θα κερδίσει στην έκπληξη. Τα άλλοτε υπερβολικά και εριστικά sound effects χρησιμοποιούνται με λιτότητα ανά κομμάτι οπότε σε συνδυασμό με τα συμφωνικά μέρη – που υπερπηδούν τυχόν επικές στιγμές – και μια ιδέα από γυναικεία φωνητικά προσφέρουν ένα average album με μέρη που αφορούν και περισσότερο gothic κοινό.

454