BURNING POINT: “The Ignitor”

Αν και υπάρχουν από το 1999 με τρεις δίσκους στη πλάτη και ένα single, ομολογώ πως δεν τους ήξερα. Να όμως που με το άλμπουμ τους “The Ignitor’’ που αναμένεται προς το καλοκαίρι (ημερομηνία δεν έχει επίσημα δοθεί ακόμα) έμαθα τους Burning Point, μια μπάντα που με λυπεί το γεγονός πως δεν τους γνώριζα εξαρχής.

Ο λόγος είναι ότι τα παλικάρια σπέρνουν και θερίζουν στο heavy/ power metal ύφος που κινούνται. Το άλμπουμ θα προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στους φίλους του συγκεκριμένου κινήματος, καθώς, κάτι τόσο φρέσκο και δυνατό, έλειπε τα τελευταία χρόνια από αντίστοιχα μεγαθήρια του χώρου αλλά και γενικότερα στη μουσική μας. Επέλεξαν να κρατήσουν τα ελίτ σημεία από τις επιρροές τους, χωρίς να κοπιάρουν, κάτι που μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, δίνοντάς τους μια νότα πασπαρτού που κάνουν το άλμπουμ αυτό ξεχωριστό.

Έχοντας στις αποσκευές τους, μια φωνή δυναμίτη κλάσεως Geoff Tate, κιθαριστικά θέματα φαντεζί, με τα πλήκτρα να ζωγραφίζουν και αυτά πάνω στα ρυθμικά μέρη που δομούν με τη σειρά τους, τις βάσεις που θεμελιώνουν τις συνθέσεις του “The Ignitor’’, μπορούν και κάνουν τη διαφορά. Ηχογραφημένο στα HelGate και Reindeer Horns Studios, με το mastering να γίνεται από τον Ahti Kortelainen στα Tico Tico Studios (Sonata Arctica, Sentenced, Nightwish) και την επιμέλεια του εξώφυλλου να βρίσκεται στα χέρια του πεπειραμένου Felipe Machado Franco (Blind Guardian, Iron Savior, Rhapsody Of Fire). Έχουν ήδη θέσει τον πήχη σε υψηλά στάνταρ δείχνοντάς μας  τα δόντια τους. Τα φόντα τα έχουν για να φτάσουν ακόμα πιο πάνω και μακάρι ο χρόνος να τους δικαιώσει. Μέχρι την επόμενη κίνησή τους όμως, απολαύστε τις έντεκα υπέροχες συνθέσεις του.

464