COUNTERPARTS: “The Current Will Curry Us”

Είναι όμορφο να βλέπεις ότι ένα συγκρότημα κάνει προσπάθειες να παίξει καλή μουσική και να διαφέρει. Είναι όμως άσχημο όταν συνειδητοποιείς ότι δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά στο τέλος. Οι Kαναδοί Counterparts κυκλοφορούν την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο The Current Will Carry Us” και μετά από αμέτρητες κυριολεκτικά ακροάσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν καταφέρνουν να κάνουν την διαφορά με τον καινούργιο τους δίσκο.

Όχι, δεν είναι κακός ο δίσκος. Έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία αναμειγμένα, όμορφα riffs, εναλλαγές από μελωδικά σε πιο γκρουβάτα σημεία και γενικά ένα καλοπαιγμένο υλικό. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό πιστεύω για μία μπάντα να κάνει και κάτι παραπάνω για να καθιερωθεί (ή να αρχίσει να καθιερώνετε) στο χώρο. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή αμέτρητες μπάντες και έχουν υπάρξει επίσης αρκετές που παίζουν/έπαιζαν σαν τους Counterparts και μάλιστα πολλές από αυτές το έκαναν πολύ καλύτερα. Ως εκ τούτου, το μελωδικό hardcore που παρουσιάζουν στον καινούργιο τους δίσκο απαιτεί μία παραπάνω προσπάθεια για να ξεχωρίσει και να σε κερδίσει.

Σε πολλά σημεία του δίσκου, πωρώθηκα και άκουσα σημεία που μου προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Η πολυπλοκότητα κυμαίνεται σε πολύ μεγάλα επίπεδα για hardcore μπάντα (σε  mathcore επίπεδο), και κομμάτια όπως τα “The Disconnect”, MMVII και Jumping Ship σίγουρα αποτελούν σημεία αναφοράς για τον δίσκο. Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια του “The Current Will Carry Us” το ενδιαφέρον αρχίζει να μειώνεται σταδιακά και στο τέλος ο ακροατής έχει κουραστεί, από μία σχετική μονοτονία θα έλεγα. Ρόλο σε αυτό πιστεύω πως παίζουν και τα φωνητικά τα οποία, πέρα από κοινότυπα εντελώς, κινούνται σε ένα μόνο επίπεδο γεγονός που δεν ταιριάζει με την πολυπλοκότητα και τις εναλλαγές στην μουσική.

Σίγουρα θα δώσω μία ακόμη ευκαιρία στους Counterparts και θα περιμένω στην επόμενη δουλεία τους να κάνουν το κάτι παραπάνω και να παρουσιάσουν κάτι πιο ενδιαφέρον. Έχω την εντύπωση πως στο The Current Will Carry Us” έχουν μπερδέψει λίγο τα πράγματα στο κεφάλι τους με αποτέλεσμα να μπερδεύουν παράλληλα και τον ακροατή και να μην μπορούν να παρουσιάσουν κάτι που θα έχει ουσιαστικό νόημα. Μπάντα με δυνατότητες που σίγουρα μπορεί πολύ καλύτερα από αυτό που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.


415

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.