ELVIS DELUXE: “The Story So Far”

Επέτειο δέκα χρόνων γιορτάζουν οι Elvis Deluxe και είπαν να το γιορτάσουν με μια νέα κυκλοφορία, δύο χρόνια μετά το “Favorite State of Mind”.

Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής πως άμα δεν είσαι fan του desert rock, δεν έχεις κανένα λόγο να σπαταλήσεις άλλο χρόνο σε αυτήν την κριτική. Όσοι όμως δηλώνετε οπαδοί του εν λόγω ήχου, καλό είναι να τσεκάρετε τη μπάντα, διότι έχουν στιγμές που πραγματικά αξίζουν.

Βέβαια, το ότι το “The Story So Far” έχει μονάχα πέντε νέα κομμάτια, με βρίσκει αρνητικά προδιατεθειμένο. Από εκεί και πέρα συναντώνται δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια από το 2003 και μια διασκευή στο “Search and Destroy” των The Stooges. Σύνολο λοιπόν, οκτώ.

Το “Your Godfreed” που ξεκινάει το δίσκο, είναι ένα άξιο δείγμα desert rock και μια από τις καλύτερες στιγμές της κυκλοφορίας. Το “No Reason” που ακολουθεί κινείται σε πιο up tempo ρυθμούς, χωρίς όμως να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ευτυχώς το “Dark Lovers” έρχεται με τις The Cult επιρροές του να μου κινήσει και πάλι την περιέργεια, πηγαίνοντάς με στο αρκετά καλό “Face It”. Τελευταίο τραγούδι από τα “νέα”, το “Something to Hide” με τις άμεσες Kyuss αναφορές. Μέχρι στιγμής, όλα βαίνουν καλώς, λοιπόν!

Κάπου εκεί αλλάζει το κλίμα. Πηγαίνουμε πίσω στο 2003, όπου οι stoner επιρροές είναι πιο εμφανείς, ενώ τα φωνητικά του Ziemba είναι σαφώς πιο ακατέργαστα, αλλά σίγουρα πιο αλήτικα. Και τα δύο κομμάτια (“Out of Life”, “The Hope”) είναι ποτισμένα από την αγάπη του σχήματος σε group όπως Kyuss και Alice In Chains, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καλό!

Το “The Story So Far” κλείνει με τη διασκευή στο “Search and Destroy”, ηχογραφημένη το 2006, με μία Hellacopters αίσθηση στον εκτελεστικό τομέα.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, το τρίτο πόνημα των Elvis Deluxe με αφήνει με πολύ καλές εντυπώσεις…

Ένσταση η παραγωγή, που σε σημεία παραείναι καθαρή για το ιδίωμα, ενώ στα “παλαιά” κομμάτια, χρειαζόταν λίγο περισσότερη προσοχή.

Κατά τ’ άλλα, πρόκειται για ένα συμπαθέστατο δισκάκι που υστερεί απλά σε διάρκεια, μιας και καλά είναι τα 40 λεπτά, αλλά όπως προείπα, τα 5 κομμάτια μονάχα είναι καινούργια, κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα έκανε το “The Story So Far” να αντιμετωπίζεται ως EP.

524

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.