THEODORE ZIRAS: “Monster 5”

Ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες/shredders βρίσκεται στην Ελλάδα! Για πόσο ακόμη δε ξέρω, αλλά μιας που γυρνάει, Theodore… εννοώ Θοδωρή.. αν ψάχνεις για την επόμενη δουλειά σου, κάποιον τραγουδιστή είμαι “μέσα”! Έτσι κι αλλιώς κανείς δε θα προσέξει τη χάλια φωνή μου, όσο εσύ στύβεις τη κιθάρα σου! Αν δε δεχτείς, τουλάχιστον μάθε με κιθάρα!

Τέλος τα ψέματα! Όποιος ισχυρίζεται ότι στη ψωροκώσταινα δε μπορείς να “προχωρήσεις”, είναι ή τεμπέλης, ή του αρέσει να τα βλέπει όλα μαύρα ώστε να δικαιολογεί την ανικανότητα του!

Γιατί ρε φιλαράκι ο έκτος δίσκος του Θωδορή, είναι ένα αποτέλεσμα χρόνων εκμάθησης και το αποτέλεσμα βαπτισμένο με το όνομα “Monster 5”, είναι μια καθαριστική καταιγίδα, από ένα συμπολίτη μας!

Ο δίσκος αποτελείται από 11 στον αριθμό κομμάτια, μα μικρής διάρκειας ευτυχώς, καταφέρνοντας έτσι να ξεπεράσει το κίνδυνο της φλυαρίας. Επίσης παρατήρησα ότι συγκρινόμενος με αντίστοιχες δουλειές, έχει το πλεονέκτημα ότι η κιθάρα προσπαθεί να “μιλήσει”, να “φωνάξει”, λες και θέλει να καλύψει ή να ενσαρκώσει μια φωνή που είναι απών, κάτι που σε άλλους δίσκους που έχω κατά καιρούς ακούσει, δε συμβαίνει στην ανάλογη ποσότητα και δύναμη!

Πιστεύω πως ο Θοδωρής βρίσκεται σε καλό δρόμο και εάν αποφασίσει να προσθέσει και ένα τραγουδιστή στην επόμενη δουλειά του, παίζει να έχουμε να μιλάμε για κάτι ακόμη πιο δυνατό!


671