SO COLD: "Gone With The Storm"

Οι Ιταλοί So Cold υπάρχουν εδώ και έξι χρόνια, περίπου, και το “Gone With The Storm” που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.


Οι So Cold, όπως πιθανά αφήνει να εννοηθεί και το όνομα τους, κινούνται στο χώρο του gothic metal και στον πρώτο τους δίσκο μας προσφέρουν 9 συνθέσεις γεμάτες με όμορφες μελωδίες και παιγμένες με αρκετό πάθος.

Η δουλειά που έχει γίνει από τους κιθαρίστες είναι πολύ καλή, ενώ και τα φωνητικά είναι αρκετά ζεστά και πειστικά. Ου συνθέσεις του σχήματος υποστηρίζονται και από την πολύ καλή παραγωγή που έχει ο δίσκος.

Παρόλα αυτά από τις συνθέσεις του σχήματος, οι οποίες είναι ομολογουμένως πολύ καλές, λείπει αυτό το κάτι το οποίο θα κάνει τους So Cold να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα σχήματα του είδους.

Διότι κακά τα ψέματα, όταν παίζεις στο ίδιο γήπεδο με συγκροτήματα όπως οι Charon, To/Die/For, Lacrimas Profundere και οι Sentenced πρέπει να μπορείς να προσφέρεις κάτι το διαφορετικό, αν θες να πας μπροστά.

Οι So Cold με το Gone With The Storm μπορεί να μην κυκλοφόρησαν ΤΗ δουλειά, έβαλαν όμως τα θεμέλια για το μέλλον, άλλωστε μιλάμε για τον πρώτο τους δίσκο. Όρεξη, μεράκι και ιδέες έχουν, το μόνο που τους λείπει είναι εμπειρία που θα τους βοηθήσει να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο.

Καρβούνης Δημήτρης

665