DISSIMULATOR: “Lower Form Resistance”

ALBUM

Είδος: Tech Death/Thrash Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιανουαρίου 2024

Dissimulator. Ένα όνομα κατά πάσα πιθανότητα άγνωστο στους περισσότερους που θα διαβάσουν αυτό (ή οποιοδήποτε άλλο) review. Διόλου περίεργο, αν αναλογιστούμε ότι δημιουργήθηκαν το 2021 και το “Lower Form Resistance” είναι η πρώτη τους κυκλοφορία.

Καναδάς.

Ο Καναδάς για το metal είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει δώσει όχι και πάρα πολλές μπάντες συγκριτικά με το μέγεθος της χώρας και σε αντιδιαστολή με άλλες χώρες, αλλά όλες τους είναι (σε γενικές γραμμές) μία και μία όσο αφορά το στυλ της μουσικής τους, την true-ιλα τους και την ιδιαιτερότητά τους. Ξεκινώντας από τους τρισμέγιστους Voivod. Σε αυτή την κατηγορία θα ήθελα να εντάξω και τους Dissimulator, οι οποίοι είναι εμφανές ότι πίνουν νερό στο όνομά τους, τόσο μουσικά όσο και θεματικά.

Το “Lower Form Resistance” αποτελεί ένα συντριπτικό αισθητηριακό σοκ για τον εγκέφαλο του ακροατή. Μια επίθεση αντισυμβατικού metal, με πληθωρικά και ασύμφωνα, αιχμηρά riff και ένα ιδιαίτερα περίτεχνο drumming, που όλα μαζί συνενώνονται και δημιουργούν ένα death/thrash πόνημα με απεριόριστες δυνατότητες.

Το όραμα της μπάντας για τον τεχνολογικό όλεθρο του μάταιου τούτου κόσμου, με την ταυτόχρονη παρουσία της Voivod-ικής δυσοίωνης, ρομποτικής πραγματικότητας, καταφέρνει να ακούγεται φρέσκο σήμερα και συνάμα να μας πηγαίνει κάπου στα τέλη 80s/αρχές 90s, φέροντας μιας μαγευτικά παράξενη και τρομερά ευχάριστη δόση αλαζονείας.

Να προσθέσουμε επίσης και ένα σχόλιο για το απίστευτο old school cyberpunk a la Tetsuo-meets-Metropolis εξώφυλλο.

Πρόκειται να σηκωθούν πολλά φρύδια με αυτόν τον δίσκο.

Facebook: https://www.facebook.com/dissimulatorofficial/
Bandcamp: https://20buckspin.bandcamp.com/album/lower-form-resistance

272

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.