STEELWINGS: “Back"

Μπορεί ο χρόνος, να επηρεάσει το ταλέντο; Να σβήσει, τη δίψα για μουσική; Να σε κάνει, να χάσεις το πάθος σου για αυτό που γουστάρεις; Η απάντηση, έρχεται από τους Σουηδούς hard rockers  Steelwings, με το νέο τους album “Back”.

Οι Steelwings, δημιουργήθηκαν το μακρινό 1982 ως Steel Wings και ένα χρόνο αργότερα μετονομάστηκαν σε Steelwings, όπου ισχύει μέχρι σήμερα. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους, ήρθε μόλις το 1989 αφού μέχρι τότε η μπάντα κυκλοφόρησε μόνο 4 demos και 1 single. Το group, διαλύθηκε το 1992, επαναδραστηριοποιήθηκε το 2007 και ξαναδιαλύθηκε την ίδια χρονιά. Το 2013, επανασυστάθηκε και έπειτα από 30 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, κυκλοφορεί φέτος το νέο, δεύτερο album της με τίτλο “Back”.

Ο ήχος των Steelwings, είναι ο κλασικός hard rock των ‘80s, “ποτισμένος” από τα σημερινά στάνταρ. Ο τίτλος του δίσκου, παραβολικός, δείχνει ακριβώς αυτό που προείπαμε, ότι ο χρόνος δε μπορεί να σε επηρεάσει όταν κάτι το γουστάρεις. Και οι Σουηδοί hard rockers, γουστάρουν πολύ αυτό που κάνουν.

Το album είναι μία hard rock όαση μέσα στην μουσική έρημο των ‘00s. Δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας τέτοιους δίσκους γεμάτους με old school feeling, αλλά δουλεμένους με τα σημερινά ηχητικά στάνταρ. Κομμάτια όπως τα “My Rock Is Hot”, “Rock The Nation”, “Back On The Road” και “She Knows What It Takes”, μπορούν να γίνουν οι επόμενοι hard rock ύμνοι για τους απανταχού φίλους της rock μουσικής.

Οι επιρροές της μπάντας, από μεγαθήρια του είδους όπως AC/DC, Led Zeppelin, Whitesnake και ακόμα Def Leppard και πρώιμους Saxon, είναι εμφανής. Άλλωστε, όλοι τους μεγαλούργησαν στα ‘80s. Έτσι, θα βρείτε AC/DC-ικές ομοιότητες στα “Back On The Road” και “All Night”, θα δείτε μία εκδοχή ταύτισης Led Zeppelin με φωνή AC/DC στα “My Rock Is Hot” και “Rock My Soul”, και θα “νιώσετε” τη heavy metal πλευρά των πρώιμων Saxon στα “Rock The Nation” και “She Knows What It Takes”. 

Κάποιοι, ίσως πουν “μα καλά, hard rock χωρίς μπαλάντα;”. Ναι, κύριοι, hard rock ατόφιο, χωρίς μπαλάντα, που σου ανεβάζει τη διάθεση, που πατάς το play και το repeat. Hard rock, όπως πρέπει να παίζεται, με τα solos του, τα εύκολα ρεφρέν και τα γεμάτα γρέζι φωνητικά. Hard rock, όπως το αγαπάμε!

Οι Steelwings λοιπόν, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο χρόνος δεν μπορεί να επηρεάσει το ταλέντο, δεν μπορεί να σβήσει τη δίψα για μουσική, δεν μπορεί να σε κάνει να χάσεις το πάθος σου για αυτό που γουστάρεις. Το “Back”, είναι όλα αυτά και άλλα τόσα. Είναι όλα όσα αντιπροσωπεύει, αυτή η μουσική. Αν και πολύ νωρίς ακόμα, για μένα, ο καλύτερος hard rock δίσκος της χρονιάς. Steelwings, delivered it….

https://www.facebook.com/steelwings.sweden/

518

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.