THE WARRIORS: “See How You Are”

Μερικά σημαντικά στοιχεία εξοικείωσης με τους The Warriors, αν δεν έχει συμβεί ήδη, είναι η metalcore και η punk συγχρονισμένες σε κλασικό Αμερικάνικο στυλ, είναι κολλητοί με τους Parkway Drive, κύριες επιρροές τους είναι μπάντες που “άνθισαν” στα 90s όπως Rage Against The Machine και Snapcase ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Sick Of It All, Bury Your Dead και First Blood.

Τα πολύ σύντομα και πιασάρικα riffs είναι αυτά που κατά κύριο λόγο ευθύνονται για την μικρή διάρκεια του δίσκου. Κανένα όμως από αυτά τα riffs δεν είναι πρωτότυπο για κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του οπαδό του metalcore. Δεν θα τραβήξουν δηλαδή κόσμο εκ των έσω έτσι αλλά ούτε και θα εντυπωσιάσουν (λόγω του “πιασάρικου”).

Το στιχουργικό σημείο (βλέπε punk στοιχεία και Rage Against The Machine επιρροές) είναι αυτό που όπως οι ίδιοι λένε είναι το δυνατό κομμάτι του δίσκου. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει το όριο κάπου στο οποίο τελειώνει το νόημα και αρχίζει η (ανούσια) υπερβολή και κίβδηλη επαναστατική διάθεση. Οι The Warriors βρίσκονται πάνω του ακροβατώντας.

Η παραγωγή δεν είναι όσο ογκώδης θα έπρεπε ώστε να δικαιολογεί τη δυναμική των συνθέσεων μουσικά. Έγινε από τον Roger Camero (No Motiv, Gravemaker) και μάλλον ήθελε λίγο δούλεμα παραπάνω ώστε να μην καταλήξει… δούλεμα. Ο frontman των Parkway Drive, Winston McCall, κάνει guest φωνητικά στον δίσκο, όντας όπως είπαμε η ύπαρξη μιας ιδιαίτερης φιλίας μεταξύ των δύο συγκροτημάτων.

Το “See How You Are” περιέχει 11 κομμάτια με μέσο όρο διάρκειας τα 3 λεπτά το πολύ. Αν αναλογιστούμε λοιπόν όλα αυτά που το απαρτίζουν μάλλον δεν θα το θεωρούσαμε και ανακάλυψη για όσους ακούν metalcore. Όσοι δεν ακούνε δεν θα βρουν το λόγο να το κάνουν στους The Warriors. Και λογικά αυτά τα δύο θα αποτελούν και τον λόγο για τον οποίο είναι σχετικά επιτυχημένοι -λάθος- αναγνωρίσιμοι μόνο στην Αμερική.

463