BATTLEROAR: Μαζί με Lonewolf και Achelous ζωντανά στο Κύτταρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι BattleroaR δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2000 και ανήκουν στον αμιγώς χώρο του epic metal. Επιρροές και αγαπημένα συγκροτήματά τους είναι πολλοί θρύλοι του είδους, όπως οι Manilla Road, Omen, Cirith Ungol, Bathory, Brocas Helm, Manowar, Jag Panzer, Heavy Load (από στίχους των οποίων πήραν και το όνομά τους), αλλά και επιρροές από Iron Maiden, Bolt Thrower, Amon Amarth, Primordial, Judas Priest, Running Wild κ.α. Η μπάντα αν και κινείται στον underground χώρο, όπως συνηθίζουμε να λέμε, έχει χτίσει ένα ισχυρό όνομα και παρουσία τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό. Και αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής δισκογραφίας τους, από το πρώτο τους promο CD και το 7αράκι, μέχρι και την πιο πρόσφατη δουλειά τους, το Codex Epicus (2018), αλλά και λόγω των ζωντανών εμφανίσεών τους, είτε ως headliners, είτε ως support σε κάποιο μεγαλύτερο όνομα, είτε με παρουσία σε ελληνικά ή διεθνή metal fests.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ένθερμη από τα πρώτα βήματα της μπάντας και συνεχώς κλιμακωνόταν σε υψηλότερα επίπεδα. Οι Battleroar στην πορεία έτυχαν αρκετών αλλαγών στην σύνθεσή τους, πράγμα που λογικά θα λειτουργούσε ως τροχοπέδη για ένα γκρουπ, και ενώ  αυτό όπως έιναι λογικό έχει αφήσει μικρά στίγματα, από την άλλη δια πυρός και σιδήρου έχουν αισίως διατηρήσει την επιτυχία τους και το στάτους της μπάντας σε υψηλό σημείο χωρίς μουσικές υποχωρήσεις ή αλλοιώσεις. Όλες οι δουλειές τους χαρακτηρίζονται από κοινά βασικά επικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του ήχου της μπάντας, παρόλα αυτά κάθε ένα άλμπουμ χωριστά έχει και την δική του ταυτότητα! Το live της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Κύτταρο club λοιπόν θα είναι μια ακόμα ευκαιρία (ή μια νέα ελπίζουμε για ορισμένους), να διαπιστώσετε τα λεγόμενά μας ή απλά αυτό που έχετε ακούσει από τα ηχεία στο σπίτι ή το bar, να το βιώσετε  ζωντανά και αισθητά! 

Οι Γάλλοι Lonewolf, πολλά χρόνια στο κουρμπέτι (από το 1992) άρχισαν να μας απασχολούν εντονότερα όταν το 1994 έβγαλαν εκείνο το ιστορικό 7άρι (Holy Evil), εποχές αγνές τότε (προ διαδικτύου), όπου η πληροφόρηση και επικοινωνία, ειδικά στον under κύκλο, γινόταν κυρίως μέσω fanzines, ταχυδρομείων κλπ! Οι τύποι αυτοί από το Γκρενόμπλ, έτυχαν μεγάλης υποστήριξης στη χώρα μας από τα πρώτα βήματά τους και έγιναν γνωστοί και αγαπητοί στο ελληνικό under μεταλλικό κοινό από τις εμφανίσεις τους εδώ, αλλά και από την ανταπόδοση της μπάντας, που ως φόρο τιμής στο ελληνικό κοινό κυκλοφόρησαν (2004) το 7άρι Hellenic Warriors, από την δική μας Eat Metal Rec., από την οποία βγήκε και ο επόμενος (2008) δίσκος τους το Made in Hell, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Η δισκογραφική τους παραγωγή δεν σταματά στα προαναφερόμενα φυσικά, και η μπάντα ηχητικά αποτελεί μια μίξη τευτονικών, επικών και έντονων Running Wild στοιχείων, καθώς οι τελευταίοι είναι προφανώς η αγαπημένη μπάντα και κύρια επιρροή των Γάλλων! Γαλλικό πειρατικό ατσάλι πριν τον βρυχηθμό της μάχης!

Τελευταίοι but not least, εξάλλου …πρώτοι θα βγουν!, οι  συμπατριώτες μας, που ακούν στο όνομα Achelous. Αν και το όνομα υπάρχει από το 2011, όταν ο (έτερος) Χρήστος το ξεκίνησε ως one man project, με άλλες μουσικές ανησυχίες, το σχήμα εξελίχθηκε και με την προσθήκη (2013) στη φωνή του Χρήστου Κάππα  (x-Reflection) άρχισε να παίρνει μορφή κανονικής μπάντας. Αλλά δεν πήρε μόνο μορφή, αλλά και φόρα κυκλοφορώντας demo, EP, δίνοντας συναυλίες κλπ, και φτάνουμε μέχρι σήμερα σχεδόν, το 2018, οπότε και κυκλοφορεί το εκπληκτικό και πρώτο της full length album με τίτλο Macedon. Επικό, μεστό, μελωδικό straight from the heart of warriors. Η μπάντα το προμοτάρει ποικιλοτρόπως, ακόμα και με συμμετοχή στο εξωτερικό, ήτοι στο Malta Doom Metal Festival! Επόμενη επίθεση την Κυριακή 10/2 στο Κύτταρο,  ανοίγοντας μεγαλειωδώς την πρώτη μεγάλη επική συναυλία της χρονιάς!    

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΠΟΡΤΑ: 19:30
LIVE: 20:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 15 ΕΥΡΩ ΑΠΟ:
Sirens Records
NO REMORSE RECORDS
EAT METAL RECORDS
Metal Era

ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ: 19 ΕΥΡΩ
ΑΝΕΡΓΟΙ: 12 ΕΥΡΩ (αγορά μόνο στο ταμείο εισόδου την ημέρα της συναυλίας, με επίδειξη κάρτας ανεργίας)  

https://www.facebook.com/BattleroaR/
https://www.facebook.com/lonewolfdivision/
https://www.facebook.com/Achelous-226987220830466/

https://www.facebook.com/kyttaro/

Σύντομα και νέα για το warm up meet & greet party το προηγούμενο βράδυ της συναυλίας.

213