KATEY SAGAL: “Covered”

Να κάτι που μερικοί από εσάς ουδέποτε ήξεραν ή περίμεναν…

Η Katey Sagal, γνωστή από το Sons of Anarchy και από το Married With Children, αρχικά είχε ξεκινήσει ως τραγουδίστρια, έχοντας κάνει από το 1973 και μετά, back vocals σε ερμηνευτές όπως Bob Dylan, Bette Midler και Gene Simmons. Το πρώτο της συγκρότημα λεγόταν The Group With No Name, με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα μονάχα δίσκο (το “Moon Over Brooklyn”) το 1976.

Το 1994 έβγαλε το πρώτο της solo album, με το δεύτερο να έρχεται δέκα χρόνια μετά. Το 2009 συμμετείχε στο soundtrack του Sons of Anarchy, με το “Covered” να αποτελεί την τρίτη της προσωπική κυκλοφορία.

Εδώ βέβαια δε θα ακούσουμε δικά της τραγούδια (πέρα από ένα), αλλά μια σειρά από διασκευές σε τραγούδια από καλλιτέχνες όπως Tom Petty, Ryan Adams, Joni Mitchell, Laury Nyro, Gillian Welch και Ron Sexsmith. Μάλιστα στο “Goodbye” του Steve Earle, κάνει ντουέτο με τον Jackson Browne, ενώ στο πλάι της βρίσκονται οι The Forest Rangers (όποιος γνωρίζει από Sons of Anarchy, ξέρει…)

Μοναδικό νέο κομμάτι το όμορφο “Follow the River” και όπως δηλώνει και η ίδια η Katey: “βαρέθηκα να περιμένω το πότε θα γράψω νέες συνθέσεις, και παράλληλα  ανυπομονούσα να βγάλω νέο album”, κουβέντα που δικαιολογεί εξ ολοκλήρου το ποιόν του “Covered”.

Η Sagal έχει όντως πολύ ωραία φωνή και η slow έκφανση του νέου της δίσκου αποτελεί ιδανικό soundtrack για χαλαρές ρομαντικές βραδιές στο Charming της California…

838

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.