KENT HILLI: “Nothing Left to Lose”

ALBUM

Είδος: AOR, melodic rock
Εταιρεία: Frontiers Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Αυγούστου 2023

Αύγουστος σημαίνει καλοκαιρινές διακοπές loading για το πόπολο. Και το μυημένο rock ακροατήριο ξέρει πολύ καλά πως αυτή η συγκυρία καλεί, μεταξύ άλλων, για τέρμα κεφάτο, ανάλαφρο και γλυκόπιοτο AORάκι. Από αυτήν την άποψη, ο Kent Hilli διάλεξε την καταλληλότερη στιγμή για να βγάλει το δεύτερο solo album του. Όσο καλές και να είναι οι προθέσεις όμως, θα μπορέσει άραγε ένας δίσκος boomer rock να «κουβαλήσει» φέτος το καλοκαίρι;

Γιατί όχι, εδώ που τα λέμε. Εξάλλου, ο frontman των Σουηδών melodic rockers Perfect Plan είναι έμπειρος γνώστης του είδους, και στο “Nothing Left to Lose” το αποδεικνύει περίτρανα. Βέβαια, δεν ξέρω γιατί επιλέγει να καταπιαστεί και ως solo artist με το ίδιο μουσικό ύφος που έχει η main band του. Στην τελική, όμως, δεν πειράζει. Περισσότερο AOR για εμάς, που γουστάρουμε άρρωστα το κατά μερικούς «σκυλάδικο» του rock.

Από τις πρώτες νότες που ανοίγουν τον δίσκο, αυτές του single “Too Young”, και για άλλα εννιά τραγούδια, ο Hilli και οι μουσικοί που τον πλαισιώνουν αραδιάζουν μπροστά μας την πραμάτεια τους και –ω, τι χαρά!– κάθε στιγμή περιέχει μαγευτική μουσική. Το AOR/melodic rock σαφώς δεν σηκώνει πειραματισμούς ή καινοτομίες. Το παραμικρό να προσθέσεις στη φόρμουλα, δεν θα βγει σωστό το αποτέλεσμα.

Πολύ σωστά, λοιπόν, ο Hilli, με τη «χρυσή» συνδρομή στις συνθέσεις και στην παραγωγή του Jimmy Westerlund (One Desire), παραδίδει πιασάρικο arena oriented rock, με απλά αλλά όμορφα riff-άκια, licks που κάνουν κατάληψη στη μνήμη και ξεσηκώνουν το θυμικό, αεράτες πλάτες από pomp keys, χορευτικούς ρυθμούς και υπέροχα, Α’ κλάσης φωνητικά που σε κάνουν να μελώνεις σε κάθε verse και κάθε chorus. Στα μεγάλα συν: τίποτα δεν κραυγάζει «νοσταλγία» (καλά, ίσως λίγο από πλευράς μας), καθώς ο Hilli δεν είναι παιδαρέλι που τιμά και αναβιώνει αυτά που δεν έζησε· είναι ένας πάλιουρας μπάρμπας που τραγουδά αυτό που ξέρει και αγαπά από τα παιδικάτα του, απλά το ημερολόγιο γράφει 2023.

Η φωνάρα του, που χρωστά πολλά στις τραγουδιστικές γραμμές που δώρισε στην ανθρωπότητα ο μέγιστος Lou Gramm, έχει νεανικότατη χροιά, αξιοζήλευτες δυνατότητες και τρομερά ζεστό ηχόχρωμα. Πάνω της κουμπώνουν ιδανικά οι ενορχηστρώσεις που μοσχομυρίζουν την αίγλη των radio rock 80s, γεμάτες Survivor, Foreigner και FM επιρροές.

Τίποτα, ρε. Είναι όλα μπόμπα, λέμε. Θα έβγαζα το καπέλο στον γερο-Kent μόνο και μόνο αν το album περιείχε τα θεσπέσια και προσωπικά μου αγαπημένα “Does He Love Like Me” (τρελή πινελιά το sax), “Nothing Left to Lose”, “Too Young” και “A Fool to Believe”.

Καλά, μάλλον είναι περιττό να το αναφέρω, αλλά η δεύτερη solo δουλειά του Kent Hilli απευθύνεται αποκλειστικά και αυστηρά σε όσες κι όσους εκτιμούν και λατρεύουν το συγκεκριμένο genre. Αν δεν είστε αυτής της συνομοταξίας, μακριά κι αγαπημένα. Αν, όμως, έχετε διαβάσει μέχρι εδώ, είστε της φάσης. Οπότε, ετοιμαστείτε για το καλύτερο AOR/melodic rock album που έχει βγει για το α’ μισό του έτους.

Τι κι αν έχουν αλλάξει οι εποχές; Τι κι αν πλέον για να φτάσει στα μέρη μας ο 80s Malibu beach άνεμος πρέπει να μεσολαβήσει ένας τύπος από το Örnsköldsvik της Σκανδιναβίας; Κανένα πρόβλημα. Πατάμε να παίξει το “Nothing Left to Lose” και δραπετεύουμε, είτε νοερά είτε πραγματικά, γνωρίζοντας με σιγουριά ότι τουλάχιστον έχουμε βρει το soundtrack της φυγής μας.

Facebook: https://www.facebook.com/kenthilli/ 
Instagram: https://www.instagram.com/kenthilli/ 

471

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.