AFTERIMAGE: “Traveler In Crystal Visions”

Με μεγάλη μου χαρά, βλέπω την Ελληνική metal σκηνή να αναπτύσσεται γοργά. Είτε με την πληθώρα των νέων συγκροτημάτων που ξεπηδούν, είτε με την παραγωγή πολύ καλών album από κάποια group. Την πιθανότητα που τους αναλογεί στην επιτυχία, δείχνουν να εκμεταλλεύονται και οι Afterimage με το ντεμπούτο album τους “Traveler In Crystal Visions”.

Οι Afterimage, δημιουργήθηκαν το 2015 από τον Χρήστο Παπαδάκη (φωνητικά) και τον Κώστα Μοιράγια (τύμπανα). Έδρα τους για αυτό το μουσικό ταξίδι, η πανέμορφη Σύρος. Η ηχογράφηση του ντεμπούτου τους, ξεκίνησε από το 2017 και τελείωσε μέσα στο 2018 όπου έφτασε στα ράφια των δισκοπωλείων.

Οι Συριανοί metallers, παίζουν κάτι ανάμεσα σε melodic heavy metal και power metal. Οι επιρροές τους από σχήματα όπως Riot, Fifth Angel και Dokken, είναι εμφανείς σε όλο το δίσκο, πλην όμως συνδυασμένες με τα δικά τους ηχητικά στοιχεία.

Έτσι, ενώ το album είναι αρκετά μελωδικό, με πολύ καλές συνθέσεις και αρκετά όμορφα solos, περιέχει εκείνα τα power περάσματα και κάποιες AOR φόρμες που του δίνουν μία ξεχωριστή ώθηση. Στα “Traveler” και “Phoenix”, φαίνονται οι AOR επιρροές του group με τα μελωδικά riffs. Η πολύ όμορφη μπαλάντα “Control”, δείχνει την πιο συναισθηματική πλευρά της μπάντας, μα συνάμα και την πιο δημιουργική.

Στα κομμάτια “Edge Of A Dream”, “September” και “Reach For The Sky”, συναντάμε την heavy/power πλευρά του group, με γρήγορο ρυθμό και δυνατά solos. Η χαρακτηριστική φωνή του Χρήστου, κάνει τις ερμηνείες ακόμα πιο ενδιαφέρουσες. Στα highlights του album, νομίζω έχει θέση και το “Rainy Night Obsession”, ένα μείγμα μελωδικού και heavy ρυθμού, με εύκολο ρεφρέν.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μία αξιόλογη πρώτη προσπάθεια από ένα νέο σχήμα, προερχόμενο από ένα νησί της Ελλάδας, μην έχοντας την εύκολη πρόσβαση στις “ανέσεις” των group από την ηπειρωτική Ελλάδα. Σίγουρα θα χρειαστεί το χρόνο για να δουλέψει και να ανταμειφθεί, αφού έχει τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει. Εμείς να ευχηθούμε καλή συνέχεια στα παιδιά!

773

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.