CORONER (17/12/2011) Gagarin 205

Ένα ακόμα πολύ ευχάριστο reunion του 2010 επισκέφθηκε τη χώρα μας στο αρκούντως ενδιαφέρον συ­ναυ­λια­κό έτος που μας απο­χαι­ρετά. Φινάλε, ίσως, αποτέλεσε το live show των Coroner το οποίο πρα­γμα­το­ποιήθη­κε κάτω από ευνοϊκές συνθήκες και με άξια ονόματα να πλαισιώνουν το πρόγραμμα. Ο λόγος για τους τεράστιους Acid Death καθώς και τα συνεχώς ανερχόμενα ονόματα των Released Anger και Rex Mundi.

Τους δύο τελευταίους ανυπομονούσα να τους δω, όντας μέρος μιας… hot βραδιάς, όπως και να το κάνουμε, αλλά και ταυτόχρονα δύο απ’ τα συγκροτήματα που φαίνεται να είναι σχεδόν must να τα παρακολουθήσεις live. Ξεκινώντας λοιπόν με τους Rex Mundi, προσωπικά δεν είδα αυτό που περίμενα. Έπαιζαν ωραία heavy thrash μουσική με τα φωνητικά να μου φαίνεται πως ταίριαζαν περισσότερο σε power μπάντα. Γι’ αυτό και μου ήρθε σαν έκπληξη η διασκευή τους στους Nevermore στο τέλος του set τους με τον vocalist των Rex Mundi να στέκεται καθόλα άξιος. Να σημειώσουμε και κάτι ακόμα εδώ, πως ο κόσμοςπου παρακολούθησε τους Rex Mundi, για τουλάχιστον τη περισσότερη ώρα, ήταν υπερβολικά λίγος.

Coroner live athens Released Anger

Καθώς η βραδιά δεν είχε και μεγάλες καθυστερήσεις μεταξύ μπαντών που αναλάμβαναν τη σκηνή, έτσι και οι Released Anger εμφανίστηκαν σύντομα και οι πιστοί ακόλουθοί τους μεταξύ του κοινού έκαναν φανερή τη παρουσία τους. Με τους γρήγορους αυτούς τύπους αντιλήφθηκα περί τίνος επρόκειτο αυτή η αυξανόμενη φήμη τους τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον. Πολύ καλά κομμάτια, δεμένο σχήμα, σταθερές και επαγγελματικές παρουσίες έκαστος στη σκηνή. Κατά την εμφάνιση τους η προσέλευση του κοινού ήταν συνεχόμενη, όπως ήταν και η υψηλή ποιότητα των κομματιών της μπάντας. Όταν έφτασε το ομώνυμο κομμάτι τους, στο τέλος της εμφάνισης τους, το κοινό φάνηκε αρκετά αχόρταγο παρόλα τα 40 (και κάτι) λεπτά που παρακολούθησε τους Released Anger.

Coroner live athens Acid Death

Τρίτο Ελληνικό όνομα στα ηνία, οι Acid Death. Σαν εισαγωγή για τον σχολιασμό της εμφάνισης των εξαιρετικών αυτών μουσικών (που διαπρέπουν και στο εξωτερικό) θα πρέπει να προτείνουμε στους απανταχού thrash οπαδούς να βρουν την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν σύντομα. Πέρα απ’ τις ευχάριστες φιγούρες, τον πολύ ευχάριστο και επικοινωνιακό τραγουδιστή, τον ιδανικά στρωμένο ήχο και την ατμόσφαιρα ενός πλέον γεμάτου venue, οι Acid Death έπαιξαν αγαπημένα κομμάτια του κοινού που ήταν γνώριμο μ’ αυτούς καθώς και άλλα απ’ το επερχόμενο νέο full-length τους. Ολοκλήρωσαν με έναν φόρο τιμής στον Chuck Schuldiner μέσω του “Flattening of Emotions” και αφήνοντας όλους τους παρευρισκομένους ικανοποιημένους.

Coroner live athens

Μιας και έγινε λόγος για “φινάλε” του συναυλιακού 2011 δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το πόσο απίστευτο ήταν χάρη στους αξεπέραστους Coroner. Ο ήχος κατά την εμφάνιση των Ελβετών βαρόνων του thrash ήταν απ’ τους καλύτερους του club, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει τελευταία. Αυτό μόνο να βάλει το λιθαράκι του μπόρεσε στη καθήλωση του κάθε εκστασιασμένου θεατή αυτού του οπτικοακουστικού πυροτεχνήματος. Δεν χρειάζεται φυσικά να θέσουμε το θέμα για το αν η απόδοση τους ήταν καλύτερη απ’ τη προηγούμενη φορά που μας επισκέφθηκαν (ακόμα κι εμείς που δεν ήμασταν εκεί επειδή δεν ξέραμε ακόμα τι θα πει κασετόφωνο).

Coroner live athens

Σχεδόν λοιπόν μισή ώρα μετά το τέλος της εμφάνισης των Acid Death, οι Coroner ξεκίνησαν, με το “Golden Cashmere Sleeper Part One”, το ίδιο δυναμικά όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του πλούσιου set τους. Με το οποίο set, αν κι οι Coroner προσπάθησαν να μην αφήσουν απ’ έξω καμία δισκογραφική τους στιγμή, βασίστηκαν κυρίως στο “Grin”, κάτι για το οποίο πολύ στοιχημάτιζαν κι όλας χωρίς εν τέλει να ξενερώσουν στο ελάχιστο. Όσο για τους ανήσυχους εξ’ αιτίας της reunion φάσης, οι Coroner κάθε άλλο παρά “παγωμένοι” ήταν. Η χημεία μεταξύ τους δείχνει να μην πέρασε ούτε μια μέρα από πάνω τους με την ενέργεια που γέμισαν το club να ήταν απίστευτα ευχάριστη.

Coroner live athens

Γύρω στα ενενήντα λεπτά κράτησε η καταπληκτική αυτή εμφάνιση των αγαπημένων Ελβετών που χαροποίησαν όλους τους οπαδούς τους ανά τον κόσμο με την περσινή τους επανένωση. Εμείς ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα με νέο πλέον δίσκο αφού με την αξιομνημόνευτη Αθηναϊκή τους εμφάνιση μας έδωσαν έμπρακτα το δικαίωμα να ελπίζουμε σε ακόμα ένα αριστούργημα.

Coroner live athens

Coroner setlist:
Golden Cashmere Sleeper Part 1
Internal Conflicts
Serpent Moves
Masked Jackal
D.O.A
Status: Still Thinking
Metamorphosis
The Lethargic Age
Semtex Revolution
Gliding Above While Being Below
Divine Step (Conspectus Mortis)
No Need To Be Human
Grin
encore
Purple Haze (Jimi Hendrix cover)
Reborn Through Hate

Κείμενο: Παναγιώτης Πετρόπουλος
Photos: Πάνος Ματθαιογιάννης

413