AEROSMITH: “Permanent Vacation”

Η προσπάθεια να συντάξεις μια αφιέρωση σε κάποιο άλμπουμ από τα λεγόμενα “ιστορικά”, είναι μερικές φορές αρκετά επίπονη γιατί δεν ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις. Πρέπει να θυμίσεις στους παλιούς και να μυήσεις τους νεώτερους.

Το Permanent Vacation, με τίτλο που όλοι θα θέλαμε να τον κάνουμε πραγματικότητα κάποια στιγμή στη ζωή μας, κυκλοφόρησε  τον Αύγουστο του 1987 από την Geffen Records κι ήταν το 9ο στη σειρά μέχρι τότε και το πρώτο μετά από το reunion που είχαν οι Aerosmith. Η ηχογράφηση του είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο κι τελείωσε τον Μάιο του ίδιου έτους στα Little Mountain Studios στο  Βανκούβερ του Καναδά κάτω από την εποπτεία του πολύπειρου παραγωγού Bruce Fairbairn. Επίσης ήταν το πρώτο άλμπουμ στο οποίο αποφάσισαν να προσλάβουν επαγγελματίες στιχουργούς αντί να δημοσιοποιήσουν το δικό τους προσωπικό υλικό. Τα Rag Doll, Dude( looks like a lady)”, καιAngel καρφώθηκαν για πολλές εβδομάδες στο Τop20 και καθιέρωσαν το Permanent Vacation πρώτο σε πωλήσεις. Εντός του υπάρχει και μια καταπληκτική διασκευή στο Im Down των Beatles. Δεύτερη φορά που διασκευάζουν κομμάτι από το συγκεκριμένο συγκρότημα μετά την επιτυχία που τους είχε προσφέρει παλαιότερα το  “Come together”.

Μόνο στις Η.Π.Α. το συγκεκριμένο άλμπουμ πούλησε πάνω από 5 εκ.αντίτυπα, συνολικά υπολογίζεται (μαζί με τις μέχρι τώρα πωλήσεις) γύρω στα 8 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως. Είναι μια υπέροχη πρόταση για όποιον/α θέλει να έχει τα παιδιά από τη Βοστώνη σε ένα άκρως αντιπροσωπευτικό τους δείγμα και ειδικά όταν ετοιμάζεται για… διακοπές! Μόνιμες ή προσωρινές δεν έχει σημασία, το όνειρο παραμένει όνειρο κι αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς.

Τracklist
Hearts done time                                
Magic touch                                           
Rag doll                                                   
Simoriah                                                  
Dude (Looks like a lady)                        
St.John
Hangman Jury
Girl keeps coming apart
Angel
Permanent vacation
I’m Down
The Movie

ΜΕΛΗ
Steven Tyler – Lead Vocals, Piano &Harmonica
Joe Perry – Guitars & Background Vocals
Brad Whitford  – Guitars
Tom Hamilton – Electric bass
Joey Kramer – Drums

Κωνσταντίνος Β. Γκλαβάς

446