UNEARTH: “The Wretched; The Ruinous”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Metalcore
Εταιρεία: Century Media/ Sony
Ημ. κυκλοφορίας: 5 Μαΐου 2023

25 χρόνια ζωής γιορτάζουν οι Βοστωνέζοι metalcorers Unearth κυκλοφορώντας το νέο τους, όγδοο album “The Wretched; The Ruinous”.

Είχαν κερδίσει την προσοχή στα 00s με τα εξαιρετικά “III:In the eyes of fire” (2006) και “The March” (2008), αλλά μετά άρχισε ο διαδικτυακός βομβαρδισμός κυκλοφοριών και τους έχασα. Πρώτης τάξεως λοιπόν, ευκαιρία να ξανασυστηθώ μς τους Αμερικανούς που παρουσιάζονται ηχητικά αμετακίνητοι.
Βαριές και ταχείς θρασαριστές κιθάρες, διακριτικά breakdowns, βαριά φωνητικά, εξαίσια αξιομνημόνευτα riffs και όμορφες μελωδίες από μια μπάντα που φαίνεται δεμένη γερά.

Βέβαια ο drummer Nick Pierce άφησε τη θέση του στον Mike Justian (που επιστρέφει και πάλι μετά το 2007) μετά τις ηχογραφήσεις, όμως η performance του στον δίσκο είναι καθοριστική και τα τύμπανα αφήνουν ξεκάθαρο σημάδι στα κομμάτια.

Τις κιθάρες έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Buz McGrath, μιας που ο Ken Susi είναι πια παρελθόν, όμως αυτό δεν αφαίρεσε πόντους από το τελικό αποτέλεσμα, που κάποιες φορές φαίνεται να εξυπηρετεί την λάμψη της εξάχορδης θεάς όσον αφορά στη θέση της στη μίξη.

Οι Unearth συνεχίζουν για δεύτερη φορά με τη Century Media και κυκλοφορούν έναν ακόμη οδοστρωτήρα που ίσως για κάποιους είναι υπέρ του δέοντος μεταλλικός, για άλλους όμως θα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας τους.

Χρόνια πολλά και μην στεναχωριέστε για τους Celtics, συμβαίνουν αυτά.

Highlight: Call of existence

Facebook: https://www.facebook.com/unearthofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/unearthofficial/

573

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.