NOMAD: “Transmigration of Consciousness”

Τρία πράγματα κατάφεραν να με κάνουν να θαυμάσω, στη πέμπτη αν θυμάμαι καλά δουλειά τους, τούτοι εδώ οι Πολωνοί. Πρώτον, δεκαεπτά τραγούδια μαζί με τις εισαγωγές, δεν είναι κάτι που το λες απλό ή εύκολη υπόθεση!

Δεύτερον, με έπεισαν για τη κτηνωδία και τη μαυρίλα που θέλουν να περάσουν μέσω της death μουσικής τους, αφού συνολικά σε κάνουν να νιώσεις κλειστοφοβικά και πως το χάος και ο Αρμαγεδδών έρχεται και είναι κοντά! Και τρίτον, το outwork στο εξώφυλλο τους είναι εντυπωσιακό, για να μη πω ένα από τα καλύτερα που έχω δει! Μιλάμε για τρελή φαντασία και λεπτομέρεια!

Μέχρι εκεί όμως φτάνει ο θαυμασμός και τα θετικά, μιας και ο δίσκος είναι στο σύνολο του βαρετός και πέρα από ορισμένα σημεία, είναι σχετικά αδύναμος όπως και επαναλαμβανόμενος! Ίσως τα συνεχές intro δούλεψαν στα αφτιά μου αρνητικά, αν και μερικά από αυτά ήταν έξυπνα..

Το “Transmigration of Consciousness” θα το πρότεινα μόνο στους λάτρεις της death σκηνής κι αυτό όχι για την πρωτοπορία του ως δημιούργημα, αλλά ως μία πρόταση ή δοκιμή αν δεν εχετε ν’ ακούσετε κάτι καλύτερο! Οι υπόλοιποι ας επενδύσετε σε κάτι διαφορετικό, μιας και είναι προτιμότερο να περιμένουμε για κάτι καλύτερο στο μέλλον, από τους Πολωνούς Nomad!


437