SUPERSOUL

Χιόνια στο καμπαναριό που Xmas Xplode στο An Club προσμένουν! Την τρίτη μέρα των εορτασμών παίρνουν μέρος και οι Supersoul (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), οι οποίοι απαντούν τις ερωτήσεις του Δημήτρη Μαρσέλου.

Καλημέρα! Supersoul…πως προέκυψε το όνομα; Χριστούγεννα είναι πείτε και ψέματα αν χρειαστεί!
Θα λέγαμε ψέματα, αλλά θα θέλαμε να αποφύγουμε το naughty list. Το όνομα προήλθε από την ταινία Vanishing Point. “This radio station was named Kowalski, in honour of the last American hero to whom speed means freedom of the soul. The question is not when’s he gonna stop, but who is gonna stop him”, ακουγόταν από το ραδιόφωνο του λευκού Dodge Challenger.

Το βασικό στοιχείο της μουσικής σας είναι η γκρούβα, που προκύπτει (κατά τη γνώμη μου) από τη σύνδεση της funk και soul μουσικής που υπάρχει μέσα σας, με εκείνο που λέμε heavy rock. Θυμάστε τη στιγμή που παίξατε μια μελωδία και είπατε αυτό είναι Supersoul;
Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν μελωδία αυτό που μας έκανε να κοιταχτούμε και να πούμε ομόφωνα Supersoul. Νομίζω πως η πρώτη φορά που είπαμε και σκεφτήκαμε όλοι μαζί τους Supersoul ήταν ένα σκηνικό στα Σκόπια. Παίζαμε σε ένα μικρό καφέ-μπαρ-stage κι ο Ραμί είπε τον τίτλο του επόμενου κομματιού που θα παίζαμε, το “The Manipulator”. Τα 40 άτομα που βρισκόντουσαν εκεί ξαφνικά φώναξαν και ήρθα όλοι πιο μπροστά. Αυτό ήταν φουλ Σουπερσόλ.



Ντεμπούτο album, το “Faith Bender”, το παρουσιάσατε και ζωντανά τον προηγούμενο μήνα, οπότε τώρα μπορείτε να μου πείτε τι αντιδράσεις υπήρξαν στο άκουσμα του;
Οι αντιδράσεις ήταν αρκετά θετικές, τόσο στην παρουσίαση του δίσκου στο 6dogs, όσο και στην πρόσφατη βαλκανική μας περιοδεία. Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μας, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να βλέπουμε άτομα από το κοινό να λικνίζονται και να τραγουδούν στίχους από τα κομμάτια μας.

Ποιο είναι το ζευγάρι στο εξώφυλλο; Σαν κάτι να μου θυμίζει αλλά…
Το ζευγάρι στην φωτογραφία αντιπροσωπεύει τους καθημερινούς ήρωες και αντιήρωες, είναι όλοι και κάνεις. Όντας fans των φωτογραφικών εξώφυλλων σαν αυτό, μας κίνησε το ενδιαφέρον το πόσο γνωστό και άγνωστο συνάμα είναι αυτό το ζευγάρι, και αρχίσαμε να εικάζουμε ιστορίες που το περιτριγυρίζουν, το μυστήριο που καλύπτει τις κινήσεις τους, το που πάνε και από που έρχονται.

Τους γνωρίζουμε εννοείς; Και ναι και όχι, θα μπορούσαν να είμαστε εσύ και εγώ, μακρινοί συγγενείς του εξωτερικού, δυο άνθρωποι που συναντήσαμε τυχαία στο δρόμο και μοιραστήκαν την ιστορία τους μαζί μας.



Όμορφος ήχος στο σύνολο του album για αυτό θα ήθελα να μου πείτε δυο πράγματα για την παραγωγή. Ποιος, που, πότε και πόσον καιρό σας πήρε η όλη διαδικασία, ώσπου να έχετε το δισκάκι στα χέρια;
Η ηχογράφηση των τυμπάνων έγινε από τον Άλεξ Κετετζιάν στα Unreal Studios, υπό την επίβλεψη και βοήθεια του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου. Τα έγχορδα ηχογραφήθηκαν από τους δικούς μας, Ράμι και Ορέστη, και οι φωνές στο E&D production Studio. Η μίξη έγινε από τον Γρηγόρη Μάγο, και το mastering από τον Νίκο Λάβδα. Η διαδικασία κράτησε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο, γιατί τα επαγγέλματα μας, εκτός της μουσικής, δεν μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος για πολύ καιρό.

Πολυδιάστατος ο ήχος σας, που σας δίνει το πλεονέκτημα να χωράτε εύκολα σε διάφορα συναυλιακά δρώμενα, είτε πιο σκληρά, είτε πιο pop. Τι νιώθει η Υπερψυχή επάνω στη σκηνή; Ολοκληρώνεται η διαδρομή της όταν αντικρίζει τους ανθρώπους στο κοινό;
Η διαδρομή αυτή δεν τελειώνει ποτέ. Σίγουρα πάνω στη σκηνή τα πράγματα είναι πιο διαδραστικά, βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό που εμείς έχουμε να δώσουμε, αλλά η ιστορία συνεχίζεται σε σκοτεινά υπόγεια, στους δρόμους και οπουδήποτε αλλού αντλούμε ερεθίσματα και υλικό για την μουσική μας.



Παίρνετε μέρος στο Xmas Xplode του An Club με πολλούς άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες. Θα υπάρξουν εκπλήξεις εκείνο το βράδυ;   
Νομίζω ότι είναι έκπληξη από μόνο του για μας το ότι θα συναντήσουμε επί σκηνής μπάντες όπως οι Deaf Radio, Big Nose Attack και Cave Children.

Αν δεν υπήρχαν έλατα, τι θα στόλιζαν οι Supersoul ταΧριστούγεννα;
Μπουκάλια Sailor Jerry, Beefeater & Teacher’s με λαμπάκια!

Ποιο κομμάτι σας θα επιλέγατε για να πείτε εναλλακτικά τα κάλαντα και γιατί;
“Blackhorse” γιατί είναι ο δικός μας ύμνος/προσευχή.



Για να σας αφήσω ήσυχους, πρέπει να μου αφιερώσετε κάποιους στίχους σας…
“I bet someone’s burning your bed, nevermind the heat just keep it up with your dreaming instead”.

722

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2119 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.