SONS OF TEXAS: “Forged by Fortitude”

Προφανώς Τεξανοί, οι πέντε gringos που ακούν στο όνομα Sons of Texas, αφού ντεμπούταραν με το “Baptized in the Rio Grande” το 2015, κυκλοφορούν δυο χρόνια αργότερα και το δεύτερο τους, “Forged by Fortitude”.

Το εναρκτήριο “Buy in to Sell out” με πήγε πίσω στα πρώτα βήματα των Drowning Pool και στη συνέχεια, με το “Feed The Need” βλέπω μια συσχέτιση με τους Stone Sour και όλη εκείνη το νομενκλατούρα του Αμερικάνικου metal, που κάποιοι αγάπησαν σφόδρα και κάποιοι άλλοι βαρέθηκαν να μισούν.

Η παραγωγή του album είναι δυνατή, με βάση να δίνεται στην γκρούβα, και οι κιθάρες είναι όσο πριμαριστές χρειάζεται για να ξεχωρίζουν και να δείχνουν την ηγετική τους θέση στο σύνολο της ορχήστρας. Στο τιμόνι αυτής είναι ο κύριος Josh Wilbur, που έχει βάλει το χέρι τους σε Lamb Of God, All That Remains και Hatrebreed, και αυτό από μόνο του περιγράφει μια κάποια βαρύτητα στον ήχο των Sons of Texas.

Καλοπαιγμένο Αμερικάνικο metal, αλλά και πολλάκις ακουσμένο επίσης, που αν και έχει πολύ όμορφες στιγμές και ωραία τραγούδια, δεν πιστεύω πως θα μείνει στο χρόνο ως κάτι το μοναδικό. Στην τελική ίσως, θέλεις κάτι να ακούσεις για διάλειμμα όταν δεν λιώνεις ό,τι έχει κάνει ο Corey Taylor!

Αν είσαι φίλος έμπαινε, αν είσαι εχθρός πορπάτει!

Highlights: “Feed The Need”, “Cast in Stone”, “Forged By Fortitude”

568

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.