Calexico (04/07/2018) Ηρώδειο

Σε έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο, οι Calexico μας χάρισαν μια πανέμορφη βραδιά.

Το Ηρώδειο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η μαγεία και η αύρα του χώρου είναι στα συν, η χαμηλή ένταση της μουσικής και το να βλέπεις συναυλία καθιστός στα πλην. Οι Αμερικάνοι όμως, έδεσαν υπέροχα με τον χώρο, σε μια παράσταση που ξεπέρασε κατά κάποιο τρόπο την αίσθηση μιας συνηθισμένης συναυλίας και έφερνε πιο πολύ σε ένα μουσικό ταξίδι στον πολυπολιτισμικό κόσμο που χτίζουν με τις μουσικές τους.

Με πολυπληθή μπάντα επί σκηνής και με – εκτός των κλασικών – κιθάρα, μπάσο τύμπανα,  να υπάρχουν 2 τρομπέτες, ένα μεταλλόφωνο και κοντραμπάσο, ξεκίνησαν με το ταξιδιάρικο The town of miss Lorene, sσυνεχίζοντας με το υπέροχο Voices in my head. Η συνέχεια ήταν σαν να διαβάζει κάποιος ένα βιβλίο, με τον κεντρικό ήρωα – τις μουσικές του ντουέτου – να μπλέκει σε καινούργιες περιπέτειες σε κάθε κεφάλαιο που ξεκινάει ο αναγνώστης.

Γκρουβάρισμα στο Under the wheels, garage των 60s στο Dead in the water και ένα κλασσικό αγαπημένο, το Gypsys curse για συνέχεια. Ο Burns προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας να είναι επικοινωνιακός, τονίζοντας το πόσο του αρέσει και τον τιμάει που βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο, πλατειάζοντας ίσως λίγο περισσότερο απ όσο έπρεπε. Ο ήρωας του βιβλίου όμως, πρωταγωνιστής της βραδιάς , απτόητος. Ακούσαμε ακόμη και μια διασκευή του Love will tear us apart (!) , μας πήραν απ το χέρι τα πνευστά στο Minas de combra, και μας χάρισαν ένα εξαιρετικό Ballad of Cable Hogue, με την ωραία συμμετοχή της Αντριάνας Μπάμπαλη. Δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα πέρασμα από την Λατινική Αμερική φυσικά, με τους ρυθμούς να ξεσηκώνουν τον κόσμο, οδηγώντας 2 κοπέλες μπροστά μου να χορεύουν λάτιν.

Εν κατακλείδι, οι Calexico μας ευχαρίστησαν και το ευχαριστήθηκαν και αυτοί, σε μια από εκείνες τις βραδιές που θυμάσαι με ένα χαμόγελο στα χείλη και με μαγευτικές εικόνες να συνοδεύουν τις αναμνήσεις από αυτή . Μακάρι να συνεχίσουν για καιρό να υπάρχουν και να οδηγήσουν τον ήρωα του μυθιστορήματος τους σε ακόμα περισσότερους εξωτικούς τόπους, όπως κάνουν τόσα χρόνια.

Setlist:
The Town & Miss Lorraine
Voices in the Field
Under the Wheels
Dead in the Water
Gypsy’s Curse
End of the World With You
Cumbia de donde
Not Even Stevie Nicks
Minas de cobre (For Better Metal)
Inspiración
Black Heart
Sonic Wind
Girl in the Forest
Flores y tamales
Moon Never Rises
Sunken Waltz
Ti einai auto
Ballad of Cable Hogue
Stray
Fortune Teller
Another Space
Alone Again Or
Güero canelo

810