DEXTER WARD: “III”

ALBUM

No Remorse records 2020

Το τρίτο δισκογραφικό κεφάλαιο για τους δικούς μας Dexter Ward είναι γεγονός και θα το έχουμε στα χέρια μας στις 13 Μαρτίου.

Τι κι αν έχουν περάσει 4 σχεδόν χρόνια από το “Rendezvous with Destiny”, οι Αθηναίοι epic metallers ανανεώνουν το δικό τους ραντεβού με το πεπρωμένο στις 13 Μαρτίου, με το νέο full length “III” και έχουν και την ευκαιρία να μας το παρουσιάσουν και ζωντανά στο Up The Hammers Festival που διεξάγεται το συγκεκριμένο 3ήμερο του Μαρτίου.

Πιστοί στον ήχο τους και την ταυτότητα τους, η νέα τους δουλειά στάζει επικότητα από την πρώτη κιόλας νότα. Κατευθείαν από το πρώτο κομμάτι “Return Of The Blades” καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει στην ακρόαση. Σαφώς ακόμα πιο ώριμοι ηχητικά, έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν το oldschool epic metal ύφος τους με τον “κάπως” πιο μοντέρνο ήχο του σήμερα βγάζοντας ένα αποτέλεσμα που μπορεί να ικανοποιήσει σε απόλυτο βαθμό τα αυτία όλων των οπαδών της underground σκηνής και όχι μόνο.

Στις κιθάρες, ο Μανώλης Καραζέρης και ο Άκης Πάστρας, ακούγονται πιο δεμένοι από ποτέ, με αλληλοπόλεμο στα ξεσηκωτικά riff που οδηγούν σε πεδίο μάχης τον καινούργιο δίσκο και τα σόλο τους κυριολεκτικά “σκοτώνουν”. Τσεκούρι στο κεφάλι είναι. Ο Γιάννης Τσιμάς στο μπάσο και ο Στέλιος Δαράκης στα τύμπανα κρατάνε άρτια το backround του ήχου τους και δημιουργούν έναν σφιχτό όγκο, μια μασίφ αισθητική που σου σκάει σαν μπάλα από αυτές που κατεδαφίζουν κτίρια. Τέλος, ο Ιταλός της υπόθεσης, Mark Dexter που ηγείται του σχήματος φαίνεται και ακούγεται βασικά στα καλύτερα του! Με απόλυτη λυρικότητα στην στην φωνή του δίνει όλο του το “είναι” και δείχνει ποιος είναι ο master πίσω από το μικρόφωνο.

Ανυπομονησία λοιπόν για το release του δίσκου και βασικά για να το πάρουμε στα χέρια μας σε φυσική μορφη αλλά και για να τους δούμε επί σκηνής στο Up The Hammers Festival που θα διεξαχθεί στις 13,14 και 15 Μαρτίου.

Υ.Γ.: Ανανεωμένο και το λογότυπό τους, δηλώνει το ποιόν τους συγκροτήματος, δίνει έμφαση στον ήχο και το ύφος τους και είναι βγαλμένο από τις απαρχές της δεκαετίας του ’80.

663

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.