PULSE R



Δυνατό αμερικανοτραφές hard rock, με επιρροές από τη grunge σκηνή των 90s και του πρωτόλειου metal των 70s, ποιοτικός ήχος, αψεγάδιαστα φωνητικά και περίσσιο ταλέντο, συνδυάζονται αρμονικά σε ένα ελληνικό σχήμα που ακούει στο όνομα Pulse R. To “In Chains” που κυκλοφόρησε πρόσφατα έρχεται ως ντεμπούτο album να μας επισημάνει πόσο εξέλιξαν το ύφος τους από το EP “Until The End” του 2013, με το οποίο τους γνωρίσαμε και να μας μιλήσουν με αφορμή τη συναυλία τους για την παρουσίαση του album τους, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο ΙΛΙΟΝ Plus, με τους Sober on Tuxedos και τους Deathcrop Valley.

-Σας καλωσορίζουμε στον φιλόξενο χώρο του rockway.gr και θα θέλαμε να συστηθείτε στο κοινό με λίγα λόγια για εσάς.
Για αρχή ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.Είμαστε οι Pulse R, υπάρχουμε από το 2011 και πριν λίγους μήνες κυκλοφορήσαμε το πρώτο full length album μας το “In Chains”.

-Το 2016 αποτέλεσε μια καθοριστική για εσάς χρονιά μιας και στα τέλη του, κυκλοφορήσατε το πρώτο σας full length album “In Chains” (είχε προηγηθεί το EP “Until The End” το 2013). Η πρώτη αίσθηση που μπορεί να εκλάβει κανείς είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, τόσο στον ήχο, το artwork, αλλά μέχρι και το video clip. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε για να φέρετε κάτι τέτοιο εις πέρας;
Τιμή μας τα καλά λόγια για το album και πραγματικά ευχαριστούμε πάρα πολύ και εκ μέρους όλων των συντελεστών τους οποίους θα αναφέρουμε, την παραγωγή/μίξη έχει κάνει ο Γιάννης Σακκέτος στο Diesi Studio, το mastering έχει γίνει από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot Studio, το artwork από τον Γιάννη Νάκο/Remedy Art Design και τέλος αφού τελειώσαμε με τους Γιάννηδες, το video clip σκηνοθετήθηκε από τον Σπύρο Καψίλη και την Timecode Productions. Οι δυσκολίες είναι αυτές που αντιμετωπίζουν όλες οι μπάντες στην Ελλάδα και είναι κυρίως οικονομικές, στα υπόλοιπα δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα καθώς επιλέξαμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που ξέρουν καλά τη δουλειά τους και ήταν σίγουρο πως θα είχαμε ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε.



-Το ντεμπούτο σας EP, “Until The End”, προκάλεσε αίσθηση και κάποιοι σας τσέκαραν στα μπλοκάκια τους, περιμένοντας κάτι νέο από εσάς, το οποίο και δεν άργησε ιδιαίτερα. Πως εκλαμβάνετε την αποδοχή του κοινού, κατά τη διάρκεια ζωής των Pulse R;
Η αλήθεια είναι πως με κάθε νέα δουλειά αυξάνεται και η αποδοχή του κοινού και αυτό μόνο χαρούμενους μπορεί να μας κάνει. Ειδικά την πρώτη φορά που ακούσαμε σε live τον κόσμο να τραγουδάει στίχους από κομμάτια μας νιώσαμε πολύ περήφανοι.

-Πείτε μας λίγα λόγια  για τις επιρροές σας διαχρονικά και τι ξεχωρίζετε από τη διεθνή και εγχώρια μουσική σκηνή αυτή την περίοδο;
Οι επιρροές μας ξεκινάνε από τις δεκατίες 60-70 και συνεχίζουν μέχρι και την σημερινή εποχή, ενώ ακούμε και πολύ διαφορετικά πράγματα μεταξύ μας, γενικά σαν σύνολο καλύπτουμε ένα πολύ μεγάλο εύρος από pop μέχρι ακραίο metal. Από την διεθνή μουσική σκηνή ενδεικτικά θα πούμε Alter Bridge, Godsmack, Alice In Chains και Volbeat, ενώ γενικά είμαστε fans και της εγχώριας σκηνής με τα αγαπημένα μας album να είναι το “Skein Syndrome” των Poem, το “Welcome To The Liquor Store” των Sober On Tuxedos, το “Hegaiamass” από τους Need και το “Restless” των Maplerun.

-Κάθε όνομα κρύβει και μια ιστορία. Το “Pulse R” πως γεννήθηκε;
Όταν δημιουργήσαμε την μπάντα λεγόμασταν Pulse, όσο παίζαμε διασκευές ήμασταν μια χαρά με αυτό το όνομα, αλλά όταν αρχίσαμε τις ηχογραφήσεις για το E.P. ανακαλύψαμε πολλές μπάντες με το ίδιο όνομα και οι δυο βρίσκονταν στην Ελλάδα, οπότε η αλλαγή ήταν απαραίτητη. Μετά λοιπόν από ατέλειωτες συζητήσεις καταλήξαμε στο Pulsar το οποίο μεταμορφώσαμε σε Pulse R για να υπάρχει και η σύνδεση με το παλιό και μας άρεσε και σαν λογοπαίγνιο.



-Ποια η δύναμη των Μέσων (τηλεόραση, Internet, ράδιο κλπ) στην προώθηση της δουλειά σας; Ποια από αυτά επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο για να κάνετε ευρύτερο άνοιγμα στο κοινό σας;
Όλα αυτά τα μέσα έχουν τη δύναμη να προωθήσουν τη μουσική, εμείς κυρίως επιλέγουμε το internet επειδή έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτό και όχι για κάποιον άλλο λόγο. Είναι ένας τρόπος να κάνεις άνοιγμα και σε κοινό που δεν σε γνωρίζει ακόμη και σε άλλες χώρες που παλιά φάνταζε ακατόρθωτο.

-Η συμμετοχή του Πάνου σε τηλεοπτικό talent show, τι ρόλο θεωρείτε ότι έχει διαδραματίσει στην πορεία σας ή ότι είναι ανεξάρτητη από αυτό; Πως βλέπετε τέτοιους διαγωνισμούς – παιχνίδια; Ως ευχή – κατάρα – ρετσινιά;
Δεν έχει διαδραματίσει και τόσο μεγάλο ρόλο όσο μπορεί κάποιοι να πιστεύουν, έφερε κάποιο παραπάνω κόσμο σε κάποια live, ο οποίος σύντομα εγκατέλειψε διότι δεν άκουγε το συγκεκριμένο είδος μουσικής ή μπορεί να τους ξενέρωσε η εμμονή μας να στηριζόμαστε στο δικό μας υλικό και να μην παίζουμε πολλές διασκευές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Πάντα παίζει ρόλο το πως διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις, οπότε μάλλον η λάθος διαχείριση μπορεί να τα κάνει κατάρα ή ρετσινιά και αντίστοιχα η σωστή διαχείριση να το κάνει ευχή όλο αυτό. Για εμάς και ειδικά για τον Πάνο νομίζω πως ο καλύτερος όρος είναι μια εμπειρία με αρκετά καλά στοιχεία.



-Πέρα από τα εμφανή προσωπικά και υπαρξιακά ζητήματα, έχετε και κοινωνικές προεκτάσεις στο στίχο σας. Ποια η πηγή έμπνευσής σας σχετικά με τη δημιουργία των συνθέσεων και του στίχου;
Κυρίως τα περισσότερα αντλούνται από προσωπικές εμπειρίες και καταστάσεις, είμαστε όμως και 5 άνθρωποι που ενημερωνόμαστε τακτικά για το το συμβαίνει γύρω μας, βλέπουμε πολλές ταινίες και διαβάζουμε και αρκετά βιβλία, οπότε μας επηρεάζουν και όλα αυτά κυρίως στα κοινωνικά θέματα γιατί τα προσωπικά υπάρχουν ήδη μέσα μας.

-Τι σημαίνουν οι ζωντανές εμφανίσεις για εσάς; Ποιο live σας έχει μείνει ανεξίτηλο;
Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι το Α και το Ω για μας, είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ύπαρξης μας εκτός από το δημιουργικό κομμάτι. Ανεξίτηλα μας έχουν μείνει αρκετά live για πολλούς και διάφορους λόγους. Το top 3 που μπορούμε να θυμηθούμε είναι το release για το E.P. για συναισθηματικούς λόγους κυρίως, αφού ήταν η πρώτη κυκλοφορία μας, ένα φεστιβάλ στην Σάμο πριν δύο καλοκαίρια που ήταν πολύ έντονο καθώς είδαμε κόσμο να τραγουδάει στίχους μας και γενικά πολύ ενθουσιώδεις αντιδράσεις, και φυσικά το τελευταίο μας live με τους Poem, το οποίο ήταν sold out σχεδόν και ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του και έδειχνε να περνάει πολύ καλά με αυτό που άκουγε.



-Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου εμφανίζεστε στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus, με τους “Sober on Tuxedos” και τους “Deathcrop Valley”. Τι να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από αυτό το live και ποια τα σχέδιά σας για τη νέα χρονιά;

Το κοινό να περιμένει πρώτον, δύο πολύ εκρηκτικές εμφανίσεις από τους Deathcrop Valley και τους Sober On Tuxedos γιατί είναι μπαντάρες και οι δύο, και από εμάς αν δεν μας έχει ξανακούσει κάποιος, σίγουρα θα τον πείσουμε να το κάνει και όσο για αυτούς που μας ξέρουν, έχουμε φροντίσει να έχουμε διάφορες εκπλήξεις για το συγκεκριμένο live που θα το κάνουν αρκετά διαφορετικό. Τα σχέδια για την νέα χρονιά περιλαμβάνουν την σύνθεση καινούργιων κομματιών και στην συνέχεια την δημιουργία ενός ακόμη album.

-Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας κι αναμένουμε να σας απολαύσουμε στο ΙΛΙΟΝ Plus και όπου αλλού μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον!
Εμείς ευχαριστούμε για τον χώρο και χρόνο που διαθέσατε για εμάς, σας περιμένουμε στις 3 Φεβρουαρίου οπως και όλους τους αναγνώστες στο Ilion Plus να περάσουμε ωραία και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

291

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.