SIXSTRINGNOISE: “Snowing Bullets While Kissing the Ground”

Οι SixStringNoise είναι η νέα ελληνική one man’s band με έτος δημιουργίας το 2010. Ο καλλιτέχνης που βρίσκεται πίσω από αυτή τη προσπάθεια λέγεται Μάρκος και πρέπει να του αναγνωριστεί και μόνο η δουλειά που έχει κάνει ώστε να ηχογραφήσει όλα τα όργανα συν τα φωνητικά και μετά να κυκλοφορήσει και να προωθήσει το πρώτο του album διαδικτυακά.

Το “Snowing Bullets While Kissing the Ground” λοιπόν είναι ένα hard rock album με στοιχεία prog και nu metal. Προκαταλήψεις τύπου χάλια ήχου λόγω του γεγονότος ότι μιλάμε για ατομική προσπάθεια ευτυχώς καταρρίπτονται. Τέλειος ήχος δεν υπάρχει αλλά αν μη τι άλλο είναι αξιοπρεπέστατος και κανένα όργανο δεν υπερκαλύπτει το άλλο. Μάλιστα η μουσική έχει απόλυτη αρμονία μεταξύ της και είναι η ιδανική ώστε να φαίνονται ξεκάθαρα οι ιδέες του μουσικού. Σε περιπτώσεις τέτοιες όπου ένα και μόνο άτομο ευθύνεται για μια ολοκληρωμένη δουλειά υπάρχουν τρομερά περιθώρια βελτίωσης. Εδώ ο σημαντικότερος τομέας που χρειάζεται βελτίωση είναι τα φωνητικά. Δυστυχώς είναι μέτρια και για κάποιο λόγο είναι ένα επίπεδο πάνω από τις κιθάρες, κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει από την ανάποδη.

Δέκα είναι οι συνθέσεις που κοσμούν το Snowing Bullets While Kissing the Ground. Προσωπικό μου αγαπημένο από αυτά είναι το Into The Misery. Ρίξτε μια ματιά στους SixStringNoise γιατί αξίζει. Και πάνω απ’ όλα αξίζουν να επιβραβεύονται τέτοιοι δίσκοι και μόνο για την προσπάθεια.

448