ETHS: “Ankaa”

Ήδη από το 2014, οι Eths μας είχαν συστήσει τη νέα τους frontwoman, Rachel Aspe, μέσω του EP “Ex Umbra In Solem”.

Το “Ankaa”, άργησε αρκετά ομολογουμένως, μιας και απέχει τέσσερα χρόνια από το προηγούμενο full length, αλλά οι λογής αλλαγές στο line up, πέραν των φωνητικών, καθυστέρησαν την έκβαση της νέας δουλειάς, η οποία εν τέλει φέρνει το σχήμα αντιμέτωπο με μια ακόμη άκρως ενδιαφέρουσα δουλειά.

Groove metal με deathcore χροιά και ατμοσφαιρικά περάσματα, συνάδουν στο ηχητικό πλέγμα που οι Eths έχουν παρουσιάσει από την αρχή της καριέρας τους, δημιουργώντας μια δική τους ταυτότητα, η οποία δίνει χώρο σε οτιδήποτε μοντέρνο μπορεί να εισχωρήσει στη μουσική τους.

Η θέση της χαρισματικής Candice Clot, καλύπτεται πλήρως από την Rachel Aspe, με τα growl της να γκρεμίζουν κάθε σύννεφο σε ό,τι αφορά τη φωνητική της απόδοση. Δίπλα της, σε δυο περιπτώσεις, στέκονται και οι Jon Howard (Threat Signal) και Bjorn Strid (Soilwork), στα κομμάτια “Nihil Sine Causa” και “Har1”, αντίστοιχα. Αφανής ήρωας, πίσω από το μικρόφωνο και η Sarah Layssac, που ντύνει την πιο “ethnic” πλευρά του δίσκου.

Τα διάσπαρτα ανατολίτικα στοιχεία, δένουν άρτια με τη δεσπόζουσα κινηματογραφική εσάνς του album, αν και κάποιες συνθέσεις είναι λίγο τραβηγμένες χρονικά, προκειμένου να χτιστεί αυτό το, τρόπον τινά, post-apocalyptic brutal soundtrack. Μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα, οι διάσπαρτες κοιλίτσες που συναντώνται, κυρίως όμως λόγω της προαναφερθείσας διάθεσης του συγκροτήματος για κάτι λιγότερο συμβατικό.

Σε σύνολό πάντως, το “Ankaa” αποτελεί την πιο κατασταλαγμένη κυκλοφορία της μπάντας, μοιράζοντας ισομερώς την γκρούβα με την ατμόσφαιρα, κάνοντας σαφές πως πλήρες κουμάντο πλέον κάνει ο Staif Bihl (κιθάρα), που είναι και το μοναδικό εναπομείναν ιδρυτικό μέλος του group.

540

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.