BOG OAK: “A Treatise on Resurrection and the Afterlife” EP

Οι Bog Oak από το Sacramento των ΗΠΑ μπορεί να είναι φρεσκότατοι και αυτό το EP να είναι η πρώτη τους κυκλοφορία, το όνομα τους όμως τον τελευταίο χρόνο είναι στα χείλια (και πληκτρολόγια) όλων στις διάφορες doom συνάξεις και fora (ε, ε!), οπότε όταν είδα το “A Treatise on Resurrection and the Afterlife” στο inbox μου δεν με χάλασε καθόλου. Merci beaucoup κύριε αρχισυντάκτα.

Αν και η πλειονότητα τους χαρακτηρίζει blackened doom, λόγω των γαμάτων φωνητικών της Julie Seymour κυρίως, εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα το blackened κομμάτι της περιγραφής τόσο τοις μετρητοίς. Προφανώς και υπάρχουν κάποιες επιρροές από Hellhammer και Celtic Frost και η θεματολογία τους είναι πιο “μαύρη” από άλλες μπάντες του είδους, αλλά περισσότερο θα τους κατέτασσα ηχητικά στο βαρύ ψυχεδελικό doom, ενώ τα χαρακτηριστικά φωνητικά και κάποια πιο tribal σκληρά σημεία μου φέρνουν στο μυαλό μια άλλη σκηνή, τους αείμνηστους Moonshine και τους (θα έπρεπε θρυλικούς) Damad και Karst με την πρωτοποριακή Victoria Scalisi σε ποιο doom metal φόρμες πάντα. Στα συν το ότι η προαναφερθείσα μυστικιστική σκοτεινή θεματολογία ξεφεύγει από τα κλισέ του είδους και είναι άκρως ενδιαφέρουσα για όποιον θέλει κάτι έξτρα πέρα από τη μουσική.

Το ότι υπέγραψαν τελικά στην Φινλανδική Svart Records δεν είναι καθόλου τυχαίο, οπότε όποιος έχει παρακολουθήσει την doom πορεία της εν λόγω εταιρείας ξέρει τι να περιμένει. Όσοι πιστοί προσέλθετε, η μπάντα αξίζει και ελπίζω σε ακόμα περισσότερα με το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ.

459

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.