THE CLAN: “All In the Name of Folk”

Αποίκησαν ποτέ την Ιταλία οι Κέλτες; Όχι ε; Τότε εξηγήστε μου το γεγονός The Clan.

Irish Folk rock από την χώρα της pasta και του Berlusconi, έρχονται φλάουτα, τσαμπούνες και βιολιά να επιβεβαιώσουν πως διψούσες κι εκείνο το παγωμένο pint.

Πρέπει όμως πρώτα να εξηγηθούμε ωραία. Οι The Clan δεν έχουν τον τσαμπουκά και την επίθεση των Dropkick Murphys, δεν έχουν την αυθεντικότητα των Floggin’ Molly, δεν έχουν την αλητεία των Rumjacks, αλλά αν μη τι άλλο ακούγονται Ιρλανδοί. Αν δεν ξέρεις από που είναι, το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι το Cork.

To εύστοχα τιτλοφορημένο “All in the name of folk” είναι το δεύτερο album τους και έρχεται με ένα άκρως πειρατικό εξώφυλλο και είναι αυτό που δηλώνει. Ιρλανδέζικο folk pub rock.

Ο τραγουδιστής μάλλον δεν είναι βέρος ιταλιάνος (αν είναι αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την άρθρωση της αγγλικής) και το συγκρότημα φαίνεται να ξέρει τι θέλει και να το αγαπάει πολύ. Η παραγωγή είναι πεντακάθαρη και όλα τα μουσικά όργανα ακούγονται όσο θα έπρεπε να ακούγονται ανάλογα με το ρόλο τους σε κάθε κομμάτι.

Μετά την ανακοίνωση των επισκέψεων των Dropkick Murphys και Rumjacks (των οποίων ο Frankie McLaughlin συμμετέχει στο παρόν), σε Rockwave και Los Almiros Fest αντίστοιχα, αλλά κι εν όψει ημέρας εορτασμού Αγίου Πατρικίου στις 17 Μαρτίου, βάλε στη διαπασών τους The Clan και πιες ζεστό το Ιρλανδέζικο ουίσκι. Μπορεί να μην βρεις χρυσάφι στο τέλος του ουράνιου τόξου, αλλά θα δεις στην τελική το ουράνιο τόξο από κοντά!

Highlights τα “Irish Sky” και “Horns up and Fight”.

439

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.