LIONHEART: “Valley Of Death”

Νέο album και για τους Καλιφορνέζους hardcorers οι οποίοι από το 2007 κυκλοφορούν δουλειές σε σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα και επανέρχονται με το “Valley Of Death” υπό την αιγίδα της κραταιάς Nuclear Blast αυτή τη φορά.

Η μουσική των Lionheart προσεγγίζει κυρίως το mid tempo hardcore των Terror και σε σημεία αυτό των Cro-Mags. Τουτέστιν ο δίσκος είναι ένα σύνολο από 10 μικρής διάρκειας κομμάτια που έχουν headbanging αέρα και αντιπροσωπεύουν στο ακέραιο το εικαστικό ρεύμα που ακολουθούν.

Καλά riffs αν και όχι ιδιαίτερης μεταβλητότητας μιας και το συνθετικό μοτίβο είναι ίδιο σχεδόν σε όλα τα κομμάτια (με εξαίρεση τις speedy σφήνες στα καλά “When I Get Out” και “Stories From The Gutter”), βαριά και ογκώδης αίσθηση ηχητικά (ο ήχος αγγίζει σχεδόν το τέλειο) και στα ατού του δίσκου θα έλεγα ότι ανήκει και η φωνή του Rob Watson η οποία μου θύμισε τον Jamey Jasta των Hatebreed χωρίς να τίθεται θέμα μιμητισμού. Αρκετά καλά και τα “Born Feet First”, “Before I Wake” και “Dragging Heaven”.

Το “Valley Of Death” δεν είναι και κάτι τόσο συγκλονιστικό αν και αν είσαι ανάλογος ακροατής του εν λόγω χώρου, δεν βλέπω κάποιο τρανταχτό ψεγάδι ως αιτία να μην το συμπαθήσεις. Δύσκολα πάντως θα κάνει κάποιον ιδιαίτερο ντόρο και αν το συγκρίνουμε με άλλες ανάλογες δουλειές όπως π.χ το τελευταίο δυναμιτάκι των Agnostic Front υπολείπεται φανερά. Αξιοπρέπεια και σαφής προσανατολισμός από τους Lionheart αλλά μέχρι εκεί.

https://www.facebook.com/lionheartca/

LIONHEART – When I Get Out (video link)

500

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.