FREEFALL: “Dead Is The Oldest You Can Get”

EP

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Infinity Entertainment Group
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Μαρτίου 2020

Με αλλαγές στη σύνθεσή τους και κουαρτέτο πλέον, επανέρχονται και οι Θεσσαλονικείς death metallers Freefall, 4 χρόνια περίπου μετά το αρκετά καλό debut τους “Cul-de-Sac”. Αυτή τη φορά με ένα EP 3 κομματιών συν μιας διασκευής, γεγονός που ίσως προϊδεάζει ότι η επόμενη full length δουλειά τους είναι στα σκαριά.

Σε αντίθεση με τους “μοντερνισμούς” που παρουσίασαν στο album τους, οι Freefall ακούγονται αρκετά πιο ωμοί και πιο “ορθόδοξοι” αναμειγνύοντας το death metal τους με heavy στοιχεία και με κύρια επιρροή το mid ’90s σκανδιναβικό (για να μη πω πλήρως Σουηδικό) death metal.

Εξαιρετικός ο ήχος από τον Κώστα Κοφίνα στα Blueberry Studios (που δεν μας έχει συνηθίσει να δουλεύει με αυτό το στυλ, αναλογιζόμενος ότι έχει δουλέψει με τους παλαβιάρηδες prog rockers Mother Turtle και τους πρόσφατα αναφερόμενους από το rockway.gr ψυχεδελικούς rockers Lotus Who?), τσακίζει κόκκαλα και αναδεικνύει πλήρως το τι έχουν να προσφέρουν οι Freefall.

Όχι τόσο τεχνική αλλά σαφέστατη riffολογία που σου καρφώνεται με τη μια στο νου από τους Χρήστο Πετσίδη και Ορφέα Κουρτίδη (ο οποίος και φωνητικώς είναι αξιοπρεπέστατος με το οργισμένο και σχετικά καθαρό – από αυτά που δεν χρειάζεσαι το booklet για να καταλάβεις – growling του, ένα λαρύγγι που μου έφερε στο νου κυρίως τον Johan Liiva) και γρήγορο ρυθμικό υπόβαθρο από τους Soc Κωνσταντίνου (μπάσο) και Φοίβο Χατζή (drums), αν εξαιρέσουμε το “Aurora Boredalis” το οποίο παραπέμπει στην αρχική περίοδο των Arch Enemy των τριών πρώτων album (πριν σκάσουν δηλαδή οι καρακαηδόνες που το μοντέλο το έκαναν μπουρδέλο – σχωρνάτε με οι οπαδοί της last era τους), με καλό ρεφρέν.

Από εκεί και πέρα, επίσης πολύ καλά το ομότιτλο track “Dead Is The Oldest You Can Get” όπως και το “Family Spree” τα οποία γέρνουν προς την γιουρούσικη πλευρά των Dismember και των Entombed. H δε διασκευή στο “Complications” των Killing Joke θα έλεγα ότι μάλλον ανεβάζει ένα μέτριο τραγούδι στα όρια της αξιοπρέπειας, με ανάλογα αποτελέσματα όπως για παράδειγμα με το “Territory” των Sepultura.

Τελικώς, αρκετά καλό αν και μικρό δείγμα από τους Freefall οι οποίοι συνεχίζουν την πολύ καλή παράδοση που έχει να επιδείξει η πιο γκαύλα πόλη του κόσμου σ’ αυτό το στυλ. Σε αναμονή πλήρους δουλειάς, ένα πολύ καλό ορεκτικό.

https://www.facebook.com/Free-Fall-Band-177941635576776/

https://freefallmetal.bandcamp.com/

607

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.