SIN7SINS: “Perversion Ltd”

Από την Ολλανδία μας έρχεται το συγκρότημα των Sins7sins (η επανάληψη είναι για να το εμπεδώσουμε μάλλον) και παίζουν ένα συνονθύλευμα από Νu- Goth- Space metal, δίχως πάρα πολλές περγαμηνές.

Και τι περγαμηνές να δώσει κανείς σε κάποιον όταν αυτοπροσδιορίζεται αναφέροντας τους EvanescencePerversion Ltd”.

Ας πάμε στη μουσική των Sins7Sins τώρα. Η κυρία Lotus στα φωνητικά (αρχίσαμε τις πρωτοτυπίες από νωρίς) προσφέρει μία αιθέρια αίσθηση και έχει ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο παρουσιαστικό- τσεκάρετε http://www.myspace.com/lotus-sin7sins/photos/27788543. Την προηγούμενη αιθέρια αίσθηση από καιρού εις καιρόν “κατακρεουργεί” ο κ. Gen Morphine (τς, τς, τς δεν του είπε κανείς ότι η μορφίνη είναι ναρκωτικό του προηγούμενου αιώνα;) με τα (όχι τόσο αυθεντικά θα σχολίαζα) brutal φωνητικά του και με το “εξάχορδο αλυσοπρίονο” του (έτσι αποκαλεί την κιθάρα του- σε βλέπω που γελάς αναγνώστη, ακόμα και από εδώ). Παρόλα αυτά, η αισθητική που μία ξύνει τις γωνιές από τα βινύλια των Candlemass, ανακατεύει λίγο Epica και Pain (άλλο οι Pain, άλλο οι Pro-Pain και άλλο οι Jon Oliva’s Pain) και προσφέρεται για σκοτεινές αναζητήσεις δεν αφήνει ασυγκίνητο τον ακροατή, αρκεί να είναι μυημένος (για τα καλά) σε τέτοιου είδους ακούσματα. Σκοτεινά (απόκοσμα;) “ριφάκια”, πλήκτρα με space αισθητική, για καν κάνουν την “πέτσα” να σηκώνεται και τα δικασίδια σύννεφο. Που και που μάλιστα, παρά το σκοτεινό του ύφος το “Perversion Ltd” παρά είναι ρυθμικό, και αυτό τιμάει αφάνταστα τους Sins7Sins. So?

So fuckin’ what my dearest reader, όπως θα έλεγε και μία πολύ καλή συνάδερφος – για την Φιλίππα Δημητριάδη ομιλώ- και εκεί φαίνεται να τελειώνει το πανηγύρι. Το να είναι κανείς σκοτεινός για το σκοτάδι και μόνο, μπορεί να συνεπάρει κάποιον μέχρι την ηλικία των δεκαπέντε (15, για τους αριθμολάγνους) ετών. Τίτλοι που επίσης έχουν στο συνθετικό τους λέξεις όπως Rape, Sin, Dreams και Blood φαίνεται ότι γράφτηκαν για να προκαλέσουν ρίγη σε πρόσωπα με ακμή (no offence) και όχι λόγω κάποιας εσωτερικής αναζήτησης. Το “Perversion Ltd” δεν είναι κακό άλμπουμ, αλλά δεν έχει τίποτα μα τίποτα το διαφορετικό να δώσει ούτε στο αυτί μας, ούτε στην ζωή μας.

High-lights:
CrossRoad 666, 7stiches, Between Broken Dreams.

Συμβουλή Ακρόασης:
Υπομονή και επιμονή. Θέλει αρετή και τόλμη η ακρόαση.

Αντενδείκνυται:
Σε αυτούς που η μουσική εφηβεία έχει περάσει προ πολλού.

Εναλλακτικός Τίτλος:
Θα μου κάτσεις ή θα σε μαχαιρώσω?

Κωνσταντίνος Μπρεσσονίδης

426