CONTRA LIMIT: “Between Hay and Grass”

Η άποψή μου για τους Contra Limit ήταν θετικότατη όταν πριν δυο χρόνια άκουσα το ΕΡ τους “Four Barrels from an Island” και απαίτησα περισσότερα από εκείνους.

Το κουαρτέτο σάρωσε τους ελληνικούς δρόμους φόρτωσε με εμπειρίες μέσω συναυλιών και δε βιάστηκαν καθόλου να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους full length.

Και από ότι φαίνεται καλά έπραξαν!

Αυτή τη φορά έχουν σταντάρει το στιλ τους, που αν και είναι πολυπαιγμένο πλέον και στη χώρα μας, δεν μπορείς να μη χαμογελάσεις όταν ακούς μια καθόλα τίμια και καλοστημένη προσπάθεια που σφύζει από όμορφες ιδέες.

Τα φωνητικά έχουν ζυμωθεί και το γρέζι τους είναι πολύ γοητευτικό, ενώ σε σχέση με τι ΕΡ ακούγεται και μεγαλύτερη συχνοτική ποικιλία.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή και βοηθάει την up tempo μουσική τους να σε κλωτσήσει δυνατά. Η μπάντα έχει δέσει τόσο που ακούγεται ένα και κομμάτια σαν το “D.M.T.” είναι δύσκολο να μην τα συμπαθήσεις τουλάχιστον.

Αν δεν έχεις “βαρεθεί” τον desert/grunge ήχο και δεν είσαι υπέρμαχος του “αμάν πια με το στόνερ”, θα ακούσεις ένα ακόμη καλό album που δηλώνει και πάλι πως η Ελλάδα έχει μια από τις πιο ενεργές heavy rock σκηνές στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή!

491

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.