LACHRYMOSE

Οι Θεσσαλονικείς Lachrymose, λίγο καιρό μετά από την κυκλοφορία του debut τους “Carpe Noctum”, έκαναν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στο φετινό “Rock You To Hell III” festival (14 Νοεμβρίου στο Κύτταρο Live Club), ένα event που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Το Rockway.gr επικοινώνησε με τον Μπάμπη Αποστολίδη (a.k.a. Blackmass – κιθάρες, επίσης και στους deathsters Rotting Flesh) και σας μεταφέρει τα νέα του φιλόδοξου αυτού σχήματος.

Πέρασε λίγος καιρός από το “Carpe Noctum” album σας. Πως σας φαίνεται πλέον εσάς, ως δημιουργούς; Είστε το ίδιο ικανοποιημένοι;
Γεια χαρά!  Το “Carpe Noctum” έχει αρχίσει ήδη να εξαπλώνεται και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Όλη η χαρά είναι να βλέπει ο μουσικός το CD του να γίνεται πραγματικότητα, που είναι η απόλυτη ικανοποίηση.

Τι αποδοχή είχε από τον κόσμο; Ποιά είναι τα συμπεράσματά σας από τα μηνύματα που λάβατε;
Έχουμε ακούσει πολλά θετικά σχόλια και ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει τη μουσική μας μας ωθεί να το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα. Πιστέψτε με, θα το απογειώσουμε στο μέλλον!

Οι Lachrymose θα πρέπει να θεωρούνται site project των Rotting Flesh ή μια ανεξάρτητη μπάντα;
Οι Lachrymose είναι ανεξάρτητη μπάντα και δε θέλουμε να συγχέονται αυτά τα δυο.  Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αφιερωνόμαστε και στις δυο μπάντες και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας ολοκληρώνει.

Πες μας δυο λόγια για τους συνεργάτες σου.
Ο Kerk είναι στο μπάσο, ο Mancer στα drums, όπως και στους Rotting Flesh και η εξαίσια τραγουδίστριά μας, η Hel. Έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, την τρέλα μας και τα περνάμε πολύ ωραία με τους Lachrymose, επίσης σημαντικό.

Πως θα περιέγραφες τη μουσική των Lachrymose σε κάποιον που δεν έχει επαφή με το ηχητικό ύφος σας;
Καλό θα ήταν να ακούσει κανείς τη μουσική μας, ώστε να έχει γνώμη. Σε γενικές γραμμές είναι σκοτεινή, μελωδική, με doom αλλά και γρήγορα σημεία, με ωραία solo και φυσικά τα γυναικεία φωνητικά, όπου η Hel δίνει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα στον τομέα αυτόν, κάτι που πιστεύω ότι μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Ποιές είναι οι επιρροές σας ως μπάντα;  Τα προσωπικά σου ακούσματα;
Επιρροές; Αυτό το αφήνω σε σας να το βρείτε! Ο καθένας μας ακούει τις δικές του μουσικές, στον χώρο της metal πάντα, οπότε γίνεται μια μίξη. Η δική μου φάση είναι death και black metal, αυτό με εκφράζει, αυτό αγαπώ!

Ποιος ήταν αυτός που σε ώθησε να πιάσεις την κιθάρα;
Οι γονείς μου με ώθησαν από πιτσιρίκι για κλασική κιθάρα, αλλά όταν πήρα την πρώτη μου ηλεκτρική, ήταν η ωραιότερη μέρα της ζωής μου! Μετά από λίγους μήνες έκανα το πρώτο μου live και όλα μπήκαν σε σειρά!

Ποιος συγγράφει τους στίχους και ποιά είναι τα στιχουρχικά πεδία σας;
Στίχους γράφει η Hel. Αυτός ο τομέας είναι δικός της και θέλει πολλή φαντασία. Πραγματικά “μείναμε μαλάκες” όταν μας ανέλυσε όλη την ιστορία. Το “Carpe Noctum” είναι concept album και συνήθως αποφεύγει η ίδια να μπαίνει σε λεπτομέρειες γι’αυτό. Διαβάστε σίγουρα τους στίχους. Έχει να κάνει με μια κοπέλα που σκοτώνεται ως μάγισσα και επιστρέφει στη ζωή, πολύ περιληπτικά. Αξίζει όμως να ακούσετε παράλληλα και τη μουσική και θα μπείτε στο νόημα.

Ανήκετε σε κάποια δισκογραφική εταιρία; Ποιές οι σχέσεις σας; Είστε ικανοποιημένοι από την προώθηση σας;
Το “Carpe Noctum” κυκλοφόρησε μέσω της Pure Steel. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και μας έχουν βοηθήσει πολύ, σεβόμενοι τη μουσική μας.

Πως αντιλαμβάνεσαι τη μουσική πραγματικότητα στη χώρα μας και παγκόσμια;
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τους μουσικούς γενικότερα, ειδικά στη χώρα μας, με όλα αυτά που συμβαίνουν. Θέλει πολλή προσπάθεια και υπομονή για να καταφέρει κανείς να προχωρήσει. Και μεγάλη αγάπη για τη μουσική.

Σε τι είδους ακροατήριο πιστεύεις ότι απευθύνεστε;
Συνήθως το ακροατήριό μας είναι του κάτω κόσμου, αλλά όλοι οι καλοί χωράνε! Σοβαρά τώρα, υπάρχουν διάφορα στοιχεία στη μουσική, που δεν την περιορίζουν σε ένα συγκεκριμένο είδος. Έτσι πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που να τον εκφράζει. Κάναμε μια μίξη ιδεών εδώ πέρα, που αρκετοί θα εκτιμήσουν, όσο κι αν τους ξενίζει.

Στην ψηφιακή εποχή της μουσικής βιομηχανίας πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι είναι για μια νέα μπάντα να εδραιώσει το όνομά της στην εποχή μας; Και μια που είσαι “παλιός” στη σκηνή, που θα εντόπιζες της βασικές διαφορές των δυο εποχών καλλιτεχνικά;
Πάντα μια νέα αρχή είναι δύσκολη. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε ένα στίγμα με τη μουσική μας και παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι εποχές αλλάζουν και αναγκαστικά ακολουθούμε.

Σε λίγες μέρες θα λάβετε μέρος στο “Rock You To Hell III” στο Kύτταρο club, ένα event στο οποίο θα μοιραστείτε το σανίδι μαζί με θρυλικά ονόματα του heavy metal (Loudness, Tokyo Blade μεταξύ άλλων). Πως προέκυψε η συμμετοχή σας και τι γνώμη έχεις για τα υπόλοιπα ονόματα με τα οποία θα μοιραστείτε το σανίδι;
Είναι ένα φοβερό heavy metal line up και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με όλο αυτό! Πολύ μεγάλα ονόματα, με μεγάλη ιστορία! Προέκυψε η ευκαιρία και εννοείται ότι δεχτήκαμε να παρευρεθούμε. Δεν χάνονται αυτά!

Έχετε κάποια άμεσα πλάνα να ανακοινώσετε; Video clips, tours κ.ο.κ.;
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερό μας βίντεο, για το τραγούδι “In A Reverie”, με τον Thomas Vikstrom των Therion στα φωνητικά. Είναι μεγάλη μας τιμή αυτή η συνεργασία και όσοι δεν το έχουν δει, μπορούν να το τσεκάρουν. Τώρα ακολουθούν τα δυο live στην Αθήνα, 13 και 14 Νοεμβρίου. Συνεχίζουμε 17 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ημερομηνίες.

Δεν έχω κάτι άλλο να ρωτήσω, οι τελευταίες λέξεις προς τους αναγνώστες του Rockway.gr, σου ανήκουν.
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, φίλε μου! Τσεκάρετε το “Carpe Noctum” και σας περιμένουμε στη σκηνή! Να’ στε καλά!

126

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.