The Vision Bleak, Caelestia (15/02/2014) Κύτταρο

Ύστερα από την κυκλοφορία του “Witching Hour”, του πέμπτου τους album, οι The Vision Bleak επισκέφτηκαν και την χώρα μας για να παρουσιάσουν ζωντανά ένα μέρος από τον witch themed δίσκο τους.

Τι κι αν οι δημιουργοί του “Carpathia” έρχονταν με διαθέσεις για ένα πολλά υποσχόμενο show, η προσέλευση του κοινού συνέχισε τους χαλαρούς ρυθμούς που συνάδουν της εποχής.

Ένας από τους λόγους που αυτό ήταν ατυχές ήταν οι Caelestia, η ελληνική female fronted μπάντα με ήχους μελωδικού death. Το γεγονός ότι πλησιάζει η κυκλοφορία του “Beneath Abyss” δίσκου τους στάθηκε αφορμή γνωριμίας του με το κοινό, κάτι που αποδείχτηκε ευχάριστο και πάνω από όλα δημιουργικό. Το σημαντικό είναι ότι η μπάντα έπαιξε κάτω από έναν πολύ καλά στρωμένο ήχο, κάτι που ενίσχυσε τις εντυπώσεις που ούτως ή άλλως θα άφηναν τα μπόλικα σε αριθμό και άριστα σε ποιότητα guitar solos.

Ένα thumbs down πάει στο σχετικά ανισσόροπο μικρόφωνο της τραγουδίστριάς τους, της Δήμητρας, κάτι που σίγουρα υποτίμησε ποσοστό από την δυναμική της φωνής της. Το νέο τους κομμάτι “Mi Ultima Vida” φάνηκε να τραβάει την προσοχή του κοινού στο μέσο του setlist, το οποίο ήταν υπερπλήρες. Για του λόγου το αληθές, στη συνέχεια θα παρατηρήσετε πως εκτέλεσαν σχεδόν όσα κομμάτια εκτέλεσαν και οι headliners.

Caelestia setlist:
My Creations
Our Everyday Agony
Last Wish
I Wonder How Far
Shot
Mi Ultima Vida
Silent Despair
Lake of Decay
The Grand Sublimation
Blessing of Tragedy
Secret Rite

Το πρόγραμμα που προηγήθηκε του live ήθελε το headlining σχήμα να αναλαμβάνει την σκηνή στις 22:15. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό μιας και υπήρξε από την αρχή μια ολιγόλεπτη καθυστέρηση. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, το show των Γερμανών ξεκίνησε ένα τέταρτο αργότερα.

Οι The Vision Bleak, δεδομένου του ιδιαίτερου της επίσκεψης τους στην χώρα μας, δεν αφοσιώθηκαν απαραίτητα στο “Witching Hour”, κι έτσι υπήρξε η τίμηση κάθε εποχής της δισκογραφίας τους με το παραπάνω. Κάτι που αποτέλεσε μια ουσιαστική εμφάνιση ακόμα κι αν ο αριθμός των τραγουδιών ήταν σχετικά μικρός.

Επέδειξαν πάνω από όλα δύναμη στην σκηνή, το σκοτάδι της μουσικής τους έντυσε τα πάντα γύρω της και όλα έγιναν έγκατα μιας απόκοσμης gothic ατμόσφαιρας που χαράζεται στην μνήμη. Μεγάλα highlights τα “Carpathia”, “Cannibal Witch”, “The Blocksberg Rite” και το φινάλε “Lone Night Ranger”.

Μια μοναδική θεατρικότητα, η γνωστή μυθοπλασία που προκύπτει από τους στίχους του διδύμου που κυριαρχεί, εμφανίστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ίσως, σε μια πιο ιδανική περίσταση, το venue να ήταν κατάμεστο και να ηχούσε το sing-along σαν μια μοναδική δυνατή φωνή, μια που να άρμοζε στο επίπεδο των Vision Bleak. Σίγουρα την επόμενη…

The Vision Bleak setlist:
Intro
Hexenmeister
Carpathia
the Black Pharaoh
Night of the Living Dead
Cannibal Witch
Descend into Maelstrom
the Wood Hag
Kutulu
Wolfmoon
the Grand Devilry
the Blocksberg Rite
Deathship Sypmhony
Lone Night Rider

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

398