TOMBSTONES: “Vargariis”

Οι Νορβηγοί Tombstones είναι ακόμα μία stoner/sludge μπάντα που προσκυνάει το βωμό των Sleep (κυρίως) και Electric Wizard (δευτερευόντως) και το κάνουν με σχετική επιτυχία, αλλά μάλλον όχι όση θα θέλαμε οι ακροατές του ιδιώματος.

Ο κορμός του ήχου τους είναι το βαρύ groove των Ύπνος αλλά σε σημεία το σπάνε με πιο doom περάσματα και ακόμα και ένα δυο μαυρομεταλλικά γρήγορα σημεία τα οποία όμως μου φαίνονται λίγο επιτηδευμένα. Τα καλύτερα σημεία τους είναι εκεί που ο doom ήχος διασταυρώνεται με το sludge και η ατμόσφαιρα βαραίνει, αλλά ακόμα και εκεί δεν κάνουν κάτι πρωτότυπο ή κάτι που δεν έχουν κάνει απείρως καλύτερα συγκροτήματα όπως οι Cough και οι Huata, ενώ τα πιο “μαύρα” στοιχεία που υπόσχεται το artwork και οι τίτλοι περιορίζονται κυρίως εκεί, στην όλη ατμόσφαιρα απουσιάζουν, πλην λίγων σημείων, και δίνουν χώρο στο καλό μεν, τυποποιημένο δε, γκρουβάρισμα.

Οι φίλοι του stoner/sludge που αγοράζουν ότι έχει σχέση με τη φάση μάλλον θα το εκτιμήσουν γιατί σίγουρα κακό δεν είναι, αλλά ρε παιδιά, τόσες ωραίες μπάντες πλέον βάζουν το δικό τους προσωπικό σημάδι στον ήχο, εσείς γιατί επιμένετε φωτοτυπικά, αφού μπορείτε και καλύτερα.

474

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.