TONY MARTIN: “Thorns”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Battlegod Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14/01/2022

Έπρεπε να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια για να ακούσουμε ξανά το λαρύγγι του Tony Martin σε νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Thorns”.

Οι παλαιότεροι ίσως να τον είδαν live στην συναυλία των Black Sabbath το 1987 στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, αλλά σίγουρα όλοι τον γνωρίζουμε από τους δίσκους “Eternal Idol” και “Headless Cross” από τη θητεία του στους Black Sabbath τις περιόδους 1987-1991 και 1993 – 1996. Έκτοτε ασχολήθηκε με την προσωπική του καριέρα κυκλοφορόντας το “Back Where I Belong” το 1992 και το “Scream” το 2005. Το 2022 τον βρίσκει να κάνει ποδαρικό με τη νέα του κυκλοφορία “Thorns” μέσω της Battlegod Productions.

Η νέα αυτή κυκλοφορία χαρακτηρίζεται από λαμπρές συνεργασίες με προσωπικότητες για τον Tony Martin. Βρίσκουμε τους Danny Needham (Venom), τον Magnus Rosen (Hammerfall), τον Scott McClellan που βοήθησε στην σύνθεση του δίσκου και τον Greg Smith, που έχει συνεργαστεί με τους Alice Cooper, Rainbow, Blue Öyster Cult, Dario Mollo και πολλούς άλλους ακόμα.

Καλό το φινίρισμα από το οποίο περιβάλλεται το “Thorns”, η ουσία του όμως είναι αυτή που θα μας μείνει. Κατά την ακρόαση δημιουργήθηκε μια αμυδρή δυσφορία. Η παραγωγή του δίσκου είναι αρκετά μοντέρνα και με στοιχεία που την κάνουν industrial, κάτι το οποίο αντιπαρατίθεται στα δικά μου αυτιά και την κλασική φωνή του Tony Martin. Η φωνή στέκει αγέρωχη στο πέρασμα των χρόνων, δυναμική και κρυστάλλινη, η μουσική όμως δεν εξισορροπεί το βάρος της φωνής του. Είπαμε να γίνονται πραγματάκια, αλλά μάλλον εδώ πέσαμε σε αστοχία υλικού. Συνθετικά επίσης, δεν μου φάνηκε να βγαίνει κάποιο συναίσθημα, ένα riff να σε πιάσει από τα κάκαλα και να σου πει να κοπανηθείς.

Δεν ξέρω αν έχουμε κακή επιλογή παραγωγής ή απλά δεν ταιριάζει η φωνή του τεράστιου Tony Martin σε τόσο σύγχρονο ήχο, το αποτέλεσμα όμως δεν ικανοποίησε.

Facebook Page: https://www.facebook.com/T0nyMart1n

717

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.