DEVIL IN ME: “Soul Rebel”

Οι Πορτογάλοι Devil in Me με πιάσανε στον ύπνο.

Βλέποντας το δελτίο τύπου και το εξώφυλλο περίμενα κάτι σε κλώνο Madball ή Agnostic Front, αλλά παρότι κάποιες επιρροές υπάρχουν, είναι δευτερεύουσες. Το “Soul Rebel” είναι μεν old school (κατά κύριο λόγο) αλλά μιλάμε για άλλη σχολή, ή πιο συγκεκριμένα, σχολές, γιατί σε αντίθεση με πολλά hardcore σχήματα, εδώ έχουμε ευτυχώς ποικιλία επιρροών.

Κοφτά σκληρά riff εναλλάσσονται με μελωδικά χορωδιακά φέρνοντας στο μυαλό τους παλιούς Biohazard και Blood For Blood, κάποιες ρετρό μεταλλικές επιρροές φέρνουν σε Suicidal Tendencies και Pro-Pain, ενώ κάποια πιο γκρουβάτα σημεία μου θύμισαν πρώιμους Life of Agony, ενώ η old-schoolίλα σπάει σε κανα-δυο σημεία που ο ήχος εκμοντερνίζεται και φέρνει ακόμα και σε Comeback Kid.

Τα κομμάτια έχουν προσωπικότητα και είναι πολύ σωστά δουλεμένα συνθετικά, τα φωνητικά άψογα για το είδος και καθόλου δυσκοίλια, γενικά δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό να πω πέρα από το κλισέ του εξωφύλλου, οι Devil in Me με έχουν κερδίσει και λυπάμαι μόνο που εδώ που είμαι ναυαγός δεν πολυπαίζει να τους δω live.

Hardcorια επενδύστε και άμα σκάσουν προς τα μέρη σας στηρίξτε, τέτοιες εξαιρέσεις στη θάλασσα του beatdown δεν πρέπει να τις αφήνουμε να χάνονται.

465

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.