COLD IN BERLIN: “The Comfort of Loss & Dust”

Ένα κατάμαυρο δισκάκι μας πετάει στα μούτρα αυτή η τετράδα από το Λονδίνο, το “The Comfort of Loss & Dust”, τρία χρόνια μετά από το έξοχο ντεμπούτο της “And The Darkness Bangs“.

Μια ισοπεδωτική μίξη του πιο μηδενιστικού Sabbathικού funeral doom με το δομημένο χάος του Neurosis/ Suno))) post metal, με πρωταγωνίστρια τη Maya, μια κοπελίτσα που ενσαρκώνει με την ερμηνεία της ένα πολυϋπόστατο φωνητικό τέρας το οποίο έχει συνισταμένες τη Diamanda Gallas, τη Siouxsie Sioux, τη Nina Hagen και την PJ Harvey, προσδίδοντας μια οπτικά εφιαλτική υφή στη γενικότερη ροή του album.

Κιθάρες προσανατολισμένες στο sludge της Νέας Ορλεάνης και στο απολίθωμα των Electric Wizard, βαρύτατες, αργόσυρτες ρυθμικά συνθέσεις και γενικά στο “The Comfort of Loss & Dust” ένας ακουστικός θαμώνας των πιο σαλεμένων πτυχών της ακραίας μουσικής, θα βρει ότι περίπου ονειρεύεται σε μια κυκλοφορία συναρπαστικής και πολύ ενδιαφέρουσας μουσικής.

“Fucking Loud”, το γαμάτο “Mysterious Spells”, η σαπίλα των “She Walks”, “Ghosts” και “Prey for Us” και όλοι οι υπόλοιποι εφιάλτες που συνθέτουν αυτό το έπος, αποτελούν τον ορισμό αυτού που καλούμε funeral doom art. Εξαιρετική μουσική για πολύ ιδιαίτερους ακροατές.

487

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.