LORD DYING: “Poisoned Altars”

Αρκετά νεοσύστατη μπάντα τα παλικάρια από το Portland  έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους και έκαναν δυνατό ντου στο heavy/ sludge metal χώρο το 2013 με το άλμπουμ τους “Summon the Faithless”.

Φέτος λοιπόν οι Lord Dying ανεβαίνουν ακόμα πιο ψηλά με την δεύτερη πάρα πολύ καλή κυκλοφορία τους “Poisoned Altars” δείχνοντας σε όλους οτι ήρθαν για να μείνουν.

Οι Αμερικάνοι ακολουθώντας την ίδια συνταγή επιτυχίας του “Summon…” δημιουργούν ακόμη ένα άλμπουμ αντάξιο των προσδοκιών και πιστό στα ιδανικά του στερεώματος. Χαμηλοκουδισμένες κιθάρες, βαριά riffs και φωνητικά που φέρνουν στο μυαλό αρκετά συχνά τους High On Fire, μπόλικες groovy στιγμές αλα Crowbar, ένα ψυχεδελικό drumming, όμορφα refrain και φυσικά ο μπαρουτοκαπνισμένος αέρας του νότου να σου καίει τα ρουθούνια. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά που συνθέτουν το “Poisoned Altars” και κομμάτια όπως τα τραμπουκίστικα “Poisoned Altars”, “The Clearing At the End of the Path” και τα εκπληκτικά “An Open Sore” και “Darkness Remains” σε πείθουν από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Καρό πουκάμισα, αλητεία, ολίγη λίγδα στο μαλλί και αυτό που λέμε… badass.  Τόσο απλά.

Οι Lord Dying συζητιούνται και θα συζητιούνται ακόμα πιο πολύ στο μέλλον. To “Poisoned Altars” δίνει απλόχερα κάτι φρέσκο και ποιοτικό στους οπαδούς του sludge/ heavy/ doom ήχου. Κάτι που θα χωθεί ανάμεσα στους Ηigh On Fire, Kylesa, Red Fang, Black Tusk και Mastodon με τσαμπουκά. For those wanting to get their stoner groove on.

736