VOMITORY: “All Heads Are Gonna Roll”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Μαΐου 2023

Λένε ότι ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους Σουηδούς φίλους μας Vomitory, οι οποίοι μετά από 10 χρόνια απουσίας, επιστρέφουν με τις κλασικές άγριες διαθέσεις τους, που τόσο καλά γνωρίζουμε. Τα αδέλφια Gustafsson σε τύμπανα και κιθάρα, που είναι στην μπάντα από την πρώτη μέρα, και ο Erik Rundqvist σε μπάσο και φωνή, που λείπει μόνο από το ντεμπούτο τους, έρχονται και πάλι για να μας θυμίσουν πως γίνεται σωστά το Svensk Döds Metall. Το metal των Vomitory είναι όντως θανατερό. Και πολύ, ΠΟΛΥ βίαιο.

O δίσκος ξεκινάει απλά και σταράτα. Μες στα μούτρα μας, ούτε intro ούτε τίποτα. Το ομώνυμο κομμάτι, και πρώτο του δίσκου, μας πιάνει από το scalp και μας κοπανάει σε κάποια κοντινή γωνία, αφού έχει μπει τελείως μα τελείως λυσσασμένα. Δικασίδια, κοπάνημα, μανιακά riff, τα υπερ-low guttural φωνητικά του Erik παρόντα και έχουμε αμέσως καταλάβει ότι ακούμε Vomitory. Μετά το πέρας του πρώτου κομματιού τα πράγματα δεν αλλάζουν και πολύ. Η σφαγή συνεχίζεται κανονικά και στα υπόλοιπα tracks, ενώ μας ξεγελούν που και που με κανένα αργό riff στη αρχή κάποιου κομματιού. Αλλά που σταματημός; Ούτε κατά διάνοια.

Έχουμε φτάσει ήδη στο τέλος της πρώτης πλευράς με το “Piece By Stinking Piece” και μειδιώ με αυτό το κλείσιμο της ματιάς στους Slayer, που είναι οφθαλμοφανές (αλλά με τα αυτιά τέλος πάντων) ότι τους έχουν πολύ πολύ ψηλά.

Η δεύτερη πλευρά ξεκινάει με το “Raped, Strangled, Sodomized, Dead” (PC police στα τσακίδια!) και το πρώτο riff του θα μπορούσε άνετα να είναι στον τελευταίο δίσκο Skitsystem (αυτό και άλλα πολλά μέσα στον δίσκο – γιατί το d-beat και το death metal πηγαίνουν χέρι-χέρι). Φυσικά στο σημείο αυτό να αναφερθεί για το τυπικό ότι ο δίσκος περιέχει τη γνωστή brutal gore θεματολογία που δείχνουν να αγαπάνε τόσο.

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά παραπάνω, αφού το “All Heads Are Gonna Roll” συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Για φτάσουμε αισίως στο τελευταίο του δίσκου “Beg For Death”, το οποίο έχει διττή σημασία: για όσους δεν αντέχουν τον ήχο αυτό, τους έχει κάνει να αποζητούν τον θάνατο ως λύτρωση από το μαρτύριο στο οποίο υποβλήθηκαν. Για όσους πάλι τον γουστάρουν, τους κάνει να παρακαλούν για περισσότερο death metal. Ανήκω φυσικά στη δεύτερη κατηγορία. Όσοι είστε μαζί μου, απλά κοπιάστε. Βασικά, το κάνατε ήδη. Γιατί ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει εδώ.

Official: https://www.metalblade.com/vomitory/
Facebook: https://www.facebook.com/vomitoryband/
Bandcamp: https://vomitory.bandcamp.com/album/all-heads-are-gonna-roll

479

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.